Gå til sidens hovedinnhold

Passasjer røykte på toalettet på SAS-fly, fikk regning på 170.000 kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

Dyr røykepause.

Et toalettbesøk med innlagt røykepause ble dyr for en passasjer på SAS-flyet fra Arlanda til Malaga for noen uker siden. Hele 170.000 kroner krever SAS for brudd på sikkerhetsbestemmelsene på fly. Det melder flysmart24.

Mannen hadde også kastet sigarettsneipen i papirkurven på toalettet. En medpassasjer merket røyklukten og varslet besetningen.

– Det er enorme utgifter det er snakk om når et fly blir satt på bakken. Bruken av hvert fly er jo nøye planlagt fra dag til dag. Oppstår det så alvorlige problemer som i dette tilfellet, får det straks konsekvenser for det øvrige trafikkprogrammet, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til flysmart24.no.

Da flyet landet i Malaga ble røykeren møtt av spansk politi, mens flyet måtte gjennom en større rutinemessig kontroll før det igjen kunne ta til vingene – dagen etter. Det resulterte blant annet i at 120 nye passasjerer måtte bookes inn en natt på hotell, samt at mannskapets arbeidstid ble overskredet og måtte erstattes. Begge deler er med på å gi det høye kravet.

Flyet som ble stående skulle også blitt brukt på en London-flyging, som ble kansellert, og røykingen fikk altså store konsekvenser.

Røyking medføre oftest bøter på 7-10.000 kroner, og røyke-brudd på SAS-fly forekommer rundt 8–10 ganger i året.

Kommentarer til denne saken