Satser på engineering

OPPKJØPER: Ketil Jensen (t.v.), Eyvind Strømsnes, Kjetil Knudsen, Alfred Andersen, Jan-Hugo Lynghei, Lars Opstad og Anton Fjellheim i Techteam AS, har nå fått nye eiere, Momek Group. Konsernsjef Wiggo Dalmo bak i midten.

OPPKJØPER: Ketil Jensen (t.v.), Eyvind Strømsnes, Kjetil Knudsen, Alfred Andersen, Jan-Hugo Lynghei, Lars Opstad og Anton Fjellheim i Techteam AS, har nå fått nye eiere, Momek Group. Konsernsjef Wiggo Dalmo bak i midten. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Dette er starten på en suksessiv og markedsrettet oppbygging av engineering- kapasitet i selskapet.

DEL

Det sier konsernsjef Wiggo Dalmo i Momek Group som nå har kjøpt 100 prosent av aksjene i Techteam i Mo i Rana.

Ingeniørselskapet, som feirer 25-årsjubileum i år, var før oppkjøpet eid av de ansatte. Techteam, som i dag har sju ingeniører, var også noen år del av Miras-konsernet.

– Momeks klare mål om vekst og utvikling gjennom å tilføre nettverk og kapital gjør dette til en god løsning for selskapet og de ansatte, sier daglig leder i Techteam Anton Fjellheim.

Større sikkerhet når det gjelder økonomi og arbeidsplasser har vært viktig for de ansatte.

– Vi har allerede samarbeidet med dem i flere prosjekter i høst, og det føltes naturlig å samarbeide ennå tettere, sier Wiggo Dalmo.

Vil bygge engineeringmiljø

Techteam har sin spisskompetanse innen mekanisk konstruksjon, og leverer engineeringtjenester til prosessindustri, olje/gass- og kraft/energisektoren.

– Med de sju ingeniørene fra Techteam og våre egne blir vi nå i underkant av 25 ingeniører. Det er en kjempeplattform å bygge videre på. Gjennom rekruttering ønsker vi å kunne skape et sterkt kompetansemiljø innen engineering, med kanskje mellom femti og åtti medarbeidere om ikke for mange år, sier Dalmo

De mener det er viktig å signalisere at næringslivet vil etterspørre slik kompetanse, samtidig som det satses på ingeniørutdanning lokalt.

Historisk ordrereserve

Både konsernsjefen i Momek Group og de ansatte i Techteam, gleder seg over overtakelsen som formelt skjer fra 1. januar.

– Framtida er spennende. For å fortsette utviklinga er det riktig å knytte engineeringtjenestene tettere til sluttbrukerne, noe vi gjør nå, sier Jan-Hugo Lynghei og kollegaene i Techteam.

– Samtidig som vi ser videre, skal vi også fortsette å serve de kundene vi har i dag, ikke minst her i Industriparken, sier Anton Fjellheim.

Partene er enige om ikke å ville kommentere hva Momek har måttet betale for Techteam.

Wiggo Dalmo ser lyst på framtida for Momek Group.

– Resultatene for 2012 er gode, og vi går inn i et nytt år med en historisk stor ordrereserve, på rundt 200 millioner kroner, sier Dalmo.

Artikkeltags