Siste dag på "Kaviaren"

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

HEMNES: I dag er det definitivt slutt på produksjon av Mills kaviar i Finneidfjord. Fra nå skal det bare være et rognlager i anlegget til Finneidfjord Industrier med en til to ansatte.

DEL

Etter en lang periode med avviklingsdrift stopper kaviarmaskinene i Finneidfjord i dag. De sju ansatte som ennå arbeider ved bedriften skal fortsette med røyking av rogn ut februar og så må fem av dem ut å søke nytt arbeid.

Tromarin i Trondheim som skal overta produksjonen er ikke klar til å starte med røyking ennå. Etter februar vil vi i utgangspunktet bli to ansatte som skal ta oss av rogninnkjøp.

Det har vært opptil 25 ansatte i margarin eller kaviarproduksjonen i Finneidfjord. Fabrikken har vært hjørnesteinen i det lille bygdesamfunnet siden starten i 1925. Det er i dag fem av de 17-18 ansatte som ikke har gått av med pensjon eller har fått nytt arbeid.

– Alle de som jobbet har fått lojalitetsbonuser. Tre måneders ekstra lønn betales ut etter oppsigelsesperioden. Alle over 50 får sluttvederlag. I tillegg har alle ansatte fått tilbud om jobb i Tromarin, men bare ei ung dame takket ja, sier disponent Øystein Kibsgaard, som bekrefter at det til dags dato ikke er planlagt ny produksjon i Finneidfjord.

Når det gjelder kompetansen de ansatte besitter så vil bedriften i framtida bruke kunnskapen i forbindelse med innkjøp av rogn som er opparbeidet gjennom års erfaring i bransjen, sier Kibsgaard som selv er kvalifisert som rognvraker og kontrollør.

– Jeg må bare få takke de ansatte som sto løpet ut. De har vært utrolig lojale og stått på for å fylle lagrene før produksjonsstansen. Det er vemodig at det nå er slutt på 82 år med næringsmiddelproduksjon her i Finneidfjord, sier Kibsgaard.

*Les mer i dagens papir- og pdf-utgave av Rana Blad.

Artikkeltags