Gå til sidens hovedinnhold

Skal feire at de fikk pris i havn

Artikkelen er over 7 år gammel

– Å bli kåret til den aller beste gjestehavnen i Norge er litt uvirkelig, sier Malin Arntsen fra Klokkergården.

Lørdag får Klokkergården på Rødøya storfint besøk når redaktøren i Båtmagasinet kommer for å dele ut prisen for årets beste gjestehavn 2012.

– Å bli kåret til den aller beste gjestehavnen i Norge er fantastisk stort for oss. Det er samtidig litt uvirkelig og jeg hadde ikke trodd vi skulle klare å nå helt opp. Vi slåss mot veldig mange gode og store havner sørpå så jeg er svært glad for at vi har klart å få utmerkelsen, sier Malin Arntsen.

Klokkergården har til sammen vært nominert fire ganger og har på disse årene havnet på første-, andre-, tredje- og fjerdeplass.

– Vi må ha gjort noe riktig med tilrettelegging, fasiliteter og alle tjenestene besøkende kan benytte seg av.

Heiser nytt flagg

Lørdag fylles øya av gjester, båtfolk og innbyggere.

– Båtmagasinet har en seremoni under utmerkelsen og har med et stort flagg til marinaen for å vise at vi vant. Vi heiser flagg og feirer med kake, kaffe, gode saker og ulike aktiviteter. Marinaen åpner for sesongen og vi har gratis havn hele helga så folk kan komme og legge til og kose seg med strøm og alt.

Malin Arntsen sier muntert at hun håper det blir så fullt at man kan gå tørrskodd over sundet.

Nye aktiviteter

Øya er ordnet for sommeren.

– Alt er rigget og kart. Solsengene er ute, kirka er ordnet, alle fasiliteter er på plass og startskuddet for sommeren går, sier Arntsen.

Den daglige lederen av Klokkergården merker større og større interesse for stedet.

– Vi begynner å se effekten av det på båtsiden. Det kommer mye seilere sørfra og sesongen starter mye tidligere enn før. Jeg får ofte signaler fra folk som sier at i år skal turen legges til Helgelandskysten. Båthavnprisen har hatt en utløsende effekt og folk er nysgjerrige. Uansett er øya klar for innrykk og vi har nye aktiviteter og bedrifter tilby, sier hun og nevner blant annet Linda Olsens Bamsehus.

– Vi er i en god drive for tiden og aktivitetsbedriften Frisk Bris ved Kenth Pettersen, kjører guidede turer blant annet på fjellet og i Eventyrskogen.

Henter folk fra Ås

I sommer jobber mellom 10 og 15 ansatte med å holde hjulene på Klokkergården i sving.

– Vi henter mye folk fra Ås i Akershus.

De er utrolig flinke og har høy arbeidsmoral. Det har jo blitt en gjeng med åsinger her, og de har det veldig trivelig i lag på fritiden også. Vi satser på åsinger! ler Arntsen.

Kommentarer til denne saken