Gå til sidens hovedinnhold

Skole brant ned

Artikkelen er over 14 år gammel

Grønfjelldal skole brant natt til lørdag

Rundt klokken halv seks lørdag morgen var Grønfjelldal skole brent ned.

– Vi fikk melding klokken 4.21 i natt fra brannvesenet som var varslet om at skolen sto i brann, men at det ikke skulle være personer i skoleområdet. En time senere fikk vi melding fra brannvesenet om at skolen var helt nedbrent, sier Jon Røsdal, operasjonsleder i Helgeland politidistrikt.

– Mulig brannårsak er det for tidlig å si noe om, sier Røsdal.

Skolebygningen hadde 800 kvadratmeter fordelt på tre etasjer. To etasjer ble brukt som skolebygg, mens den tredje etasjen inneholder leiligheter som var i bruk tidligere.

Skolen har 61 elever i 1.-4. klasse.

Fungerende rektor Espen Kalkenberg sier at man allerede lørdag ettermiddag startet arbeidet med å få på plass alternativ løsning for elevene. Hvilken løsning man ender på vil være klar midt i neste uke. Det er mange sider man må se på før man bestemmer seg for hvor man skal flytte elevene. Alt fra vegstandard til kjørelengde må være med i beslutningsgrunnlaget. I tillegg må man skaffe tilveie alt av pulter og skolebøker i og med at alt forsvant i brannen. Ettersom det er vinterferie så har man heldigvis noen dager ekstra på seg til å få på plass alt, sier en oppgitt rektor.