Flere skred i Nordland – hovedredningssentralen gjentar beskjeden om at folk må holde seg hjemme i helga

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Det har gått flere skred i Nordland gjennom natten og morgenen. Heldigvis er ingen personer kommet til skade, men Hovedredningssentralen understreker budskapet fra i går kveld. Skredfaren er ekstremt stor i Nordland. Hold dere hjemme i helga, skriver HRS på Twitter.

Nordland politidistrikt og Hovedredningssentralen sendte torsdag ut en pressemelding i forbindelsen med den varslede skredfaren i helga.

Skredfaren er satt til høyeste nivå for Helgeland og Svartisen, en faregrad som svært sjeldent brukes.

Skredfaren er så stor at det kan komme til å gå både jord og snøskred hvor som helst – også på steder hvor det normalt ikke er fare for skred.

– Vi har derfor en krystall klart beskjed til befolkningen; Hold dere hjemme i helga, sier visepolitimester Heidi Kløkstad.

Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Ivar Bo Nilsson, sier at de er i beredskap og at rasfaren er helt ekstrem.

- Rasene går i Nordland, og de går på steder der man ikke forventer det. Slik det er nå, og med dene nedbøren som er forventet, så skal man ikke ut i marka. Man skal heller ikke oppholde seg på flatt terreng hvis det er fjell eller hellinger over. Et ras som går nå vil være voldsomt, både i omfang og tyngde. Det vil nesten være som sørpe å regne og det vil ta lang tid før det stopper. Hold dere unna, lyder beskjeden fra operasjonslederen.

Artikkeltags