Slakteriet med på laget

Konsernsjef i Nortura, Geir Olav Opheim, ønsker å få fart på utviklinga innen transport på Helgeland. Foto: Klaus Solbakken

Konsernsjef i Nortura, Geir Olav Opheim, ønsker å få fart på utviklinga innen transport på Helgeland. Foto: Klaus Solbakken

Artikkelen er over 10 år gammel

Nortura går inn som aksjonær i Polarsirkelen Lufthavnutvikling.

DEL

Nortura har bygget Nord-Norges største slakteri på Bjerka, og er den største private arbeidsgiveren i Hemnes kommune. Nå går de inn med 100.000 kroner i selskapet som jobber med ny flyplass i Mo i Rana.

– Ved å gå inn med kapital i Polarsirkelen Lufthavnutvikling ønsker vi å få fart på utviklinga innen transportsektoren i regionen. Vi ser svært positivt på at selskapet i samarbeid med Avinor utreder muligheten for å bygge en ny større flyplass i Mo i Rana, sier konsernsjef Geir Olav Opheim i en pressemelding.

– Vi går inn i dette prosjektet på prinsipielt grunnlag fordi det er behov for bedre transportløsninger på alle områder, både når det gjelder person- og godstransport.

Det gjennomføres nå en kapitalutvidelse i Polarsirkelen Lufthavnutvikling AS, der aksjekapitalen øker med 400.000 kroner til 1,8 millioner kroner. Fra før er det gjort avtaler om å delta i en rettet emisjon med Lovundlaks AS, Larssen Seafood AS og Kvarøy fiskeoppdrett. Dette registreres nå i Brønnøysund i forbindelse med at Nortura BA også deltar.

Polarsirkelen Lufthavnutvikling har dermed fått med seg "lokomotivet" - det vil si den bedriften som sysselsetter flest, omsetter og eksporterer for størst verdier - i åtte kommuner: Hattfjelldal, Rødøy, Lurøy, Træna, Nesna, Hemnes, Rana og Herøy. I sum representerer aksjonærene i selskapet bedrifter som omsetter og eksporterer verdier for mer enn åtte millarder kroner per år fra Helgeland - dobbelt så mye som alt næringsliv i Troms eksporterer for.

Sist fredag gjennomførte Polarsirkelen Lufthavnutvikling et viktig statusmøte på Gardermoen med til sammen 23 nøkkel­personer fra Avinor, Luftfartstilsynet, SAS, Norwegian, Widerøe, Lufttransport, Meteorologisk Institutt, Storm Weather Center og Det Norske Veritas. Foreløpige resultater på analyser knyttet til værmessig tilgjengelighet, risikoforhold og rekkevidder for store fly ble presentert og gjennomgått i plenum.

Artikkeltags