Nordlendinger stoler mer på Facebook enn søringene

Artikkelen er over 2 år gammel

– Nordlendingene stoler mer på sosiale medier enn resten av befolkningen.

DEL

Det sier konsernsjef Bjørn Forslund i IT-selskapet TargetEveryOne, som har gjennomført InFact-undersøkelsen. Den viser at 15 prosent av nordlendingene stoler på Facebook om man skal sende en viktig melding, mens bare ti prosent gjør det på landsbasis.

På spørsmål til det norske folk om hvilken kommunikasjonskanal de velger når man skal sende en viktig melding svarer 10,1 prosent Facebook Messenger, men i nord mener hele 15 prosent at Facebook Messenger er en viktig nok formidlingskanal. 

– Det er interessant at såpass mange velger denne kanalen, sier Forslund i en pressemelding.

Etterfulgt av Facebook kommer tjenesten SnapChat med 2,4 prosent og WhatsApp med 1,9 prosent og Skype med 1,2 prosent.

– Men hele 70,6 prosent av det norske folk velger den 25 år gamle teknologien SMS på mobil hvis de skal sende en viktig melding, sier TargetEveryOne-sjefen.

Short Message Service eller SMS er den eldste formene for 1-1-dialog. Den første kommersielle SMS ble sendt i 1992 fra en datamaskin med meldingen «God Jul».

– Vi ser at en gammel kommunikasjonskanal revitaliseres med vår nye teknologi, og du slipper et kobbel med rådgivere, reklamebyråer, strateger og kan lett gjøre prosessen selv uten dyr bistand utenfra, sier TargetEveryOne-sjefen.

45 prosent av alle nordmenn mener at SMS står sterkere enn øvrige meldingsformer.

– Her skiller nordlendingene seg også ut med at kun 38 prosent mener det samme, sier Forslund.

På Vestlandet mener hele 50,5 prosent av SMS står sterkere.

Det er også en aldersforskjell og det er verdt å merke seg at 28 prosent av unge i alderen 18-29 år mener at SMS står svakere enn øvrige plattformer med meldinger.

Artikkeltags