Søker engasjerte, målrettede kvinner

kompetanse: Elise Husum og Kunnskapsparken Helgeland setter nå i gang et kompetanseprogram for kvinner. Foto: Øyvind Bratt

kompetanse: Elise Husum og Kunnskapsparken Helgeland setter nå i gang et kompetanseprogram for kvinner. Foto: Øyvind Bratt

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Skal utvikle kvinnelige ledere.

DEL

– Vi har plass til 20 engasjerte, målrettede og ivrige kvinner som ønsker å utvikle seg som leder.

Dette sier Kunnskapsparken Helgelands Elise Husum, som sammen med sine kollegaer nå er klar med et nytt prosjekt; Kvinnovasjon.

– For å øke andelen kvinnelige ledere og styremedlemmer, setter vi i gang et mentorprogram for kvinner på Helgeland, sier Husum, som sier at man har plass til 20 kvinner som deltakere i dette kompetanseprogrammet, hvor styrearbeid, økonomi, strategi, endringsledelse, kommunikasjon og egenutvikling er hovedinnhold.

– Hver deltaker får tildelt en egen mentor som skal følge dem gjennom programmet, og mange erfarne ledere stiller som mentorer, sier Husum, som minner om at dersom man skal komme med, begynner det å haste. Søknadsfrist er nemlig i dag, 20. januar.

Den første av tre to-dagers samlinger starter dagen etter kvinnedagen, den 9. mars, mens siste samling går av stabelen 12. og 13. mai. Prosjektet inngår i satsingen "Kvinnovasjon Helgeland", som er et samarbeid mellom Kunnskapsparken Helgeland, næringshagene og inkubatorene på Helgeland.

– Programmet planlegges kjørt annethvert år på Nord- og Sør-Helgeland, med deltakelse fra hele regionen. Målsettingen er å synliggjøre kvinner som ressurspersoner på Helgeland og integrere disse i miljøer hvor viktige avgjørelser tas, sier Husum.

Artikkeltags