Slik sikrer du at sommerens bruk av sosiale medier ikke blir et dårlig ferieminne

– Det krever faktisk at man setter av en halvtime og "gjør jobben". Det er en god investering som kan spare en for mye usikkerhet og bryderi, sier sikkerhetssjef Magnus Solberg i Storebrand (innfelt).

– Det krever faktisk at man setter av en halvtime og "gjør jobben". Det er en god investering som kan spare en for mye usikkerhet og bryderi, sier sikkerhetssjef Magnus Solberg i Storebrand (innfelt). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] Noen minutters arbeid er alt som kreves for å sikre at sommerens bruk av sosiale medier ikke ender som de dårligste ferieminnene.

Det skriver Storebrand i en pressemelding.

– Det aller viktigste er å bruke låsekode eller tilsvarende på mobiltelefonen. Blir telefonen stjålet er det selvsagt surt, men pengeverdien får du tilbake på reiseforsikringen. Den desidert største risikoen ligger i all informasjonen som ligger på telefonen, og informasjon som den gir tilgang til. Bare tenk på alt du har av bilder, kontakter, SMSer, e-post, Facebook og andre sosiale medier, forklarer sikkerhetssjef Magnus Solberg i Storebrand.

Tofaktor-autentifisering

De fleste tjenester tilbyr i dag det som kalles tofaktor-autentifisering.

Dette betyr at man må ha både passord og får tilsendt en engangskode på SMS til egen mobiltelefon.

– Dette gjør du det svært vanskelig for uvedkommende å komme seg inn på kontoen din. Stort sett alle nett-tjenester som Gmail, Facebook, Instagram og Amazon støtter dette, og det er gratis. Da behøver du ikke bekymre deg over at passordet ditt har kommet på avveie, f.eks. ved et dårlig sikret trådløst nett i utlandet, sier Solberg.

Dette omfatter også det man frivillig poster av meldinger og bilder. Solberg har dette tipset til hvordan du bør sette personverninnstillingene i Facebook:

  1. Logg inn på https://www.facebook.com
  2. Oppe til høyre velger du "Innstillinger". Der finner du et «hengelås-ikon».
  3. Gå gjennom samtlige innstillinger her. Ta stilling til om du er komfortabel med hvordan det ser ut, eller gjør endringer der du vil stramme inn.

En typisk endring vil være å sette «Hvem kan se de fremtidige innleggene dine?» til «Venner» (og ikke «Alle»).

– Det er også en god idé å sjekke at du publiserer nye meldinger kun til venner og folk du stoler på, før du trykker på «Publiser», sier Solberg.

Vi er mer redd for sykdom enn terror på ferie

Menn går på damesmell i Syden - i år også 

Artikkeltags