Sp bryter det rødgrønne samarbeidet

BRYTER: Johan-Petter Røssvoll og Rana  Senterpartiet bryter ut av den rødgrønne-platformen i ranapolitikken. Foto: Arne Forbord

BRYTER: Johan-Petter Røssvoll og Rana Senterpartiet bryter ut av den rødgrønne-platformen i ranapolitikken. Foto: Arne Forbord Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Rana Senterparti nekter å bidra til det de mener er at Rana kommune skal drives på kant med etiske retningslinjer.

DEL

Styret i Rana Senterparti har i et møte tirsdag kveld vedtatt å bryte det rødgrønne samarbeidet med Arbeiderpartiet og SV i Rana.

Direkte følge

- Rana Senterparti kan ikke leve med et rødgrønt samarbeid som slår en strek over vedtatte etiske retningslinjer. Derfor trer vi nå ut av dette samarbeidet. Vi ønsker ikke å bidra til at Rana kommune skal drives på kant med etiske retningslinjer kommunestyret selv har vedtatt, heter det i ei pressemelding Rana Senterparti sendte ut seint tirsdag kveld.

- Bruddet skjer som en direkte følge av den debatten og det vedtaket som ble gjort under behandlingen kontrollutvalgets rapport om rådmannen opptreden i forhold til kommunens etiske regelverk, sier gruppeleder for Sp i kommunestyret, Johan-Petter Røssvoll til Rana Blad.

- Et samlet kontrollutvalg har konkludert med at rådmannen klart har overtrådt disse retningslinjene. Et flertall i kommunestyret, inkludert våre samarbeidspartnere har konkludert motsatt, sier styret i Rana Sp videre.

Ikke andre

- Teknisk sjef har sågar innrømt brudd på disse retningslinjene, rådmannen har det ikke. AP, SV og Karen Hagland Amundsen frikjente begge i kommunestyret tirsdag med hjelp av Fremskrittspartiet. En slik håndtering av kommunens etiske retningslinjer kan vi ikke akseptere, står det i pressemeldingen.

- Rent praktisk betyr det at vi trer ut av alt formalisert samarbeid med Ap og SV. Vi kommer heller ikke til å knytte oss opp mot noen annen partigruppering , sier Røssvoll.

Beklager

Ordfører Geir Waage (Ap) beklager bruddet.

Jeg beklager at Senterpartiet ikke ønsker å delta videre i det rødgrønne samarbeidet, sier Waage.

- Hvilken betydning får det for Ap og SV?

- Vi må bare fortsette å jobbe på vår måte for å få gjennomslag for våre saker og vår politikk i Rana, ut fra den politiske situasjonen vi nå er i. Jeg har ikke flere kommentarer til dette nå, sier Waage til Rana blad tirsdag kveld.

Senterpartiets Karen Hagland Amundsen fortsetter samarbeidet med de rød-grønne i Rana. Hagland Amundsen har meldt seg ut av Rana Sp og inn i Hemnes Sp, og hun har plass i kommunestyret og formannskapet i Rana ut inneværende valgperiode.

Artikkeltags