Hevder at russerne har spioner på plass i Bodø

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] Dette er noe av det som går fram av dokumentarfilmen sluppet av nettstedet AldriMer.no.

SE FILMEN I VIDEOVINDUET.

På sine nettsider skriver AldriMer.no blant annet:

"FSB har etablert et nettverk av egne spottere (personer/informanter) som rapporterer om bevegelsene til marinefartøyer og fly ved viktige forsvarsbaser i Norge. Slike spottere skal være på plass i alle fall i Bodø, Andøya, Ørland og ved Haakonsvern utenfor Bergen."

Nettstedet har gjennomført bakgrunnssamtaler med et stort antall kilder i Forsvaret og politiet i Norge. De har også pratet med forskere og sivile og militære kilder i blant annet Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Belgia og USA i en periode på 13 måneder.

– Våre funn som vi presenterer i vår dokumentarfilm "Russisk etterretning i Norge" og i en serie artikler på aldrimer.no, viser at det har skjedd en omfattende eskalering hva angår statlig etterretningsvirksomhet rettet mot Norge de siste par årene, sier Kjetil Stormark som er redaktør i nettstedet.

De skriver videre at også flere fastleger i Nord-Norge – som opererer i områder med mange forsvarsansatte, mistenkes å være spioner for FSB (Den russiske Etteretningstjenesten).

Disse skal ha i oppgave å hente inn sensitive personopplysninger om ansatte i Forsvaret som FSB kan utnytte i en konfliktsituasjon eller til å presse ansatte i Forsvaret til å gi informasjon.

Artikkeltags