Spis deg til en tur på Route 66

Tidligere Rana Blad-journalist Arve Stallvik eier og leder verdens største Route 66 reisearrangørfirma.

Tidligere Rana Blad-journalist Arve Stallvik eier og leder verdens største Route 66 reisearrangørfirma.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Kan du spise mye biff, fort? I ettermiddag kan det sikre deg en tur på en Harley langs legendariske Route 66.

DEL

Den norske arrangøren av motorsykkelturer på legendariske Route 66 er i dag på Mo for å promotere sine turer på tvers av USA. Under turneen fra Lindesnes til Nordkapp kårer de storspisere som kan vinne en tur på Harley fra Hollywood til Chicago.

Norgesturneen ledes av tidligere Rana Blad- journalist Arve Stallvik. Han er eier og daglig leder av Route 66 USA som arrangerer tretti turer på den berømte vegstrekninga i året.

– Vi har til nå hatt 3000 motorsyklister som har kjørt denne ruta i vår regi. Det vil bare i år bli rundt 1.000 av våre kunder som krysser USA på nye Harleymotorsykler som vi leier direkte av fabrikken. Turen går gjennom åtte stater, er på 400 mil og dekker tre tidssoner. Dette er et 17 dagers eventyr for dem som har drømt om å ta seg fram langs verdens mest berømte vegstrekning på Harley. Vi har med to norske guider på hver tur som ser til at man får med seg de beste opplevelsene denne strekningen gir, sier Stallvik som jobbet på sporten i Rana Blad fra 1995 til 1997.

Stallvik har seinere jobbet både i TV og i Vi menn der han reiste mye rundt i verden.

– Det er en tilfeldighet at jeg driver med dette nå. Jeg arrangerte en tur og så hvor populært det ble og måtte bare fortsette. Nå eier og driver jeg dette firmaet med en sekretær og 25 frilanseguider. Selv sitter jeg i Oslo og drar i trådene mens folkene mine er ute på vegen med motorentusiaster fra Norge, Sverige og Danmark. De fleste er 50 pluss, men det er folk fra 30 og opp til 70 år som deltar, forteller Arve Stallvik.

Storeteren

Som et ledd i markedsføringen arrangerer Route 66-arrangøren storspiserkonkurranse der han stopper.

– Vi serverer en typisk Texasbiff på 2,2 kilo. Den som klarer å spise denne på 66 minutter går videre til landsfinalen i Trysil i september. Rekorden har en storspiser fra Molde som klarte biffen på 17 minutter og 49 sekunder

Den som vinner landsfinalen får en gratis tur på Harley langs Route 66 verdt 31.000 kroner.

I ettermiddag, klokken 19, går denne konkurransen av stabelen i gågata mellom Amfi Meyer og Domus.

Artikkeltags