Sprer glede på sykehjem

FORNØYD: - Jeg er mye alene så det er artig å få være i lag med folk, sier Irene Kolåsæter som sitter trygt mellom elevene Kristin Isaksen (t.v.) og Rikke Vold. Foto: Beate Nygård

FORNØYD: - Jeg er mye alene så det er artig å få være i lag med folk, sier Irene Kolåsæter som sitter trygt mellom elevene Kristin Isaksen (t.v.) og Rikke Vold. Foto: Beate Nygård Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

– Jeg håper alle har sett like mye fram til dette som vi har gjort, sier VG2-eleven Othilie Martinussen og ønsker velkommen til juleverksted.

DEL

Onsdag hadde Ytteren somatiske sykehjem besøk av 25 VG2-elever gjennom prosjektet Livsglede for eldre.

– Responsen er bare positiv. Alle som bor her er engasjert på en eller annen måte, forteller Vigdis Svaleng, lærer på helse- og sosialfag på Polarsirkelen videregående skole.

Alle blir ivaretatt

De fleste av de rundt 20 beboerne deltok.

– Nesten alle brukerne er med, og til de som ikke kommer ned fra rommene sine, går vi rundt og snakker med. Alle blir ivaretatt, sier Svaleng.

I forkant av besøket hadde elevene bakt lefse, rengakaka og laget gomme. I tillegg hadde de med seg kake og annen mat for å gjøre i stand en god julelunsj.

– Dette er vårt første forsøk på Livsglede for eldre, og vi har allerede fått mange spørsmål fra andre sykehjem om vi kan komme dit, til og med fra Lurøy, forteller hun.

Mye alene

Brukerne av sykehjemmet samlet seg rundt bordene og hadde først juleverksted med laging av kort, maling og andre juleaktiviteter.

– Jeg er mye alene så det er artig å få være i lag med folk, sier Irene Kolåsæter som sitter trygt mellom elevene Kristin Isaksen og Rikke Vold.

Irene Kolåsæter forteller at hun er født og oppvokst på Skonseng og at hun nå bor på Ytteren.

– Det er så trivelig å slippe å være alene, sier hun igjen og smiler opp mot Rikke Vold.

Ved bordet lages det julekort og noen maler på julestrømper. Flere deltar aktivt mens andre følger med.

– Har det koselig sammen

Litt lenger bort sitter Celina Oddøy sammen med Ingvald Bjerkli. Hun forteller at klassens første møte med Livsglede for eldre var gjennom en film.

– Da vi fikk tilbud fra skolen om å være med, syntes vi det var en god idé. Det er så koselig sånn som nå, å ha juleverksted sammen med dem. Vi har det kjempebra her, sier Oddøy og legger til:

– Beboerne trenger ikke bare å sitte alene, men kan ha det sosialt i lag med oss. Nå skal vi tegne litt mer, så tar vi lunsj og etter hvert kommer det nisser. Stemningen er i alle fall bra og det ser ut som om alle trives, smiler hun.

Mer etter jul

Othilie Martinussen, elev ved Polarsirkelen vgs, reiser seg og ønsker alle velkommen.

– Jeg håper alle har sett like mye fram til dette som vi har gjort, sier hun i talen og drar i gang en allsang.

I går besøkte elevene Gruben sykehjem og Vigdis Svaleng bekrefter at elevene skal fortsette med livsgledeprosjektet etter jul.

Artikkeltags