Sprettet champagnen

JUBEL: Henrik Johansen, Aino Olaisen, Erik Wulfsberg, Susanne Sand spratt champagnen sammen med næringslivstoppene i regionen da de var på befaring på Hauan. Foto: Viktor Leeds Høgseth

JUBEL: Henrik Johansen, Aino Olaisen, Erik Wulfsberg, Susanne Sand spratt champagnen sammen med næringslivstoppene i regionen da de var på befaring på Hauan. Foto: Viktor Leeds Høgseth Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Henrik Johansen og en stor andel av næringslivstoppene i regionen sprettet champagnen da det ble klart at Stortinget sa ja til ny flyplass på Hauan.

DEL

Tirsdag voterte Stortinget over Nasjonal transportplan (NTP) og eierskapsmeldinga til Avinor.

Etter en dag med behandling landet representantene på et klart ja til begge dokumentene.

– Viktig dag

Henrik Johansen var kjempeglad for vedtaket.

– Dette er en viktig dag for næringslivet i regionen. En ny stor flyplass er en kraftig og viktig vekstimpuls for hele Helgeland. Stortinget er tverrpolitisk positive til planene om å bygge en ny flyplass på Hauan i Mo i Rana, og legger til grunn at Avinor tilføres midler for å gjennomføre investeringen.

Stortinget forutsetter god framdrift i det videre planarbeidet. Spesielt det siste er viktig for oss. Vi har et offensivt næringsliv, som på en rekke områder er ledende, også internasjonalt.

For å sikre den posisjonen framover må de ha på plass dette infrastrukturprosjektet raskest mulig, sier han.

- Byggestart 2014

Han mener videre at det er realistisk at byggestart blir allerede neste år.

– Vi mener det er realistisk at byggestart starter allerede neste år, med åpning seinest i 2017, sier Henrik Johansen. Dette er historiens største samarbeidsprosjekt på Helgeland. Nå er det blitt internasjonal politikk, nedfelt fra et samlet storting. Vær så god Helgeland, smiler Henrik Johansen.

25 millioner

Styreleder i Polarsirkelen Lufthavnutvikling, Erik Wulfsberg, sier vedtaket er et bevis for at den jobben som ligger bak er grundig gjort.

– Det er et bevis for at vi har investert 25 millioner kroner riktig. Gjennom analyse- og planarbeid med Norges fremste eksperter på respektive fagområder, og i dialog med offentlige virksomheter, har vi utviklet det beste beslutningsgrunnlaget som er lagt fram for det offentlige på lang tid, sier han.

Artikkeltags