Åpner veien inn til en vakker fjellheim med gode tur- og fiskemuligheter

Statkraft har nå åpnet Akersvassveien fram til Gresvassdammen for fri ferdsel.

Statkraft har nå åpnet Akersvassveien fram til Gresvassdammen for fri ferdsel. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Statkraft har nå igjen åpnet Akersvassveien for fri ferdsel.

DEL

Selv om det har smeltet mye snø i fjellet, har Akersvassveien vært stengt med en bom sør før dammen. Nå har mannskaper fra Statkraft kjørt hele veien innover til Gresvassdammen og sjekket forholdene. Etter denne sjekketuren er bommen over veien låst opp. Dermed er veien åpen for allmennheten.

– Det var et lite parti på ti meter med et tynt snølag på veien, men det går fint for personbiler å kjøre der. Uansett smelter det raskt, sier kraftverkssjef Marianne Fineide i Kraftverksgruppe Rana.

Hun understreker at veien ikke er en autostrada.

– Dette er en anleggsvei og folk bør kjøre som det er det. Vi har oppdaget at vann har grav inntil veien flere steder. Det gjelder å være oppmerksomme på dette. I løpet av sommeren bli skader på veie bli utbedret, sier Fineide.

Åpningen av Akersvassveien inn til Gresvassdammen åpner en svært vakker del av fjellheimen for folk. I gamle tider ble området rundt Kjennsvatnet regnet som perlen inne i Hemnes sin fjellheim. I området der er det muligheter for mange fine turer. Inne ved Kjennsvatnet er utgangspunktet for turer opp mot Oksskolten i sommersesongen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken