Stor fiskeglede

Costel Stoian fra Romania jobber i Rana for Momek fabrication. Han var stolt over å få gleden av å dra den første fisken om bord i Gamle Helgeland under et fiskecruise på Ranfjorden. Foto: Arne Forbord

Costel Stoian fra Romania jobber i Rana for Momek fabrication. Han var stolt over å få gleden av å dra den første fisken om bord i Gamle Helgeland under et fiskecruise på Ranfjorden. Foto: Arne Forbord

Artikkelen er over 9 år gammel

Utenlandske gjestearbeidere satte pris på et fjordcruise med MS Gamle Helgeland på Ranfjorden. Gleden var stor da de dro opp torsk, sei og brosme.

DEL

Det var Rana Utviklingsselskap og Rana Næringsforum som dro i gang fjordturen for 36 gjestearbeiderne. Målsettingen var å gi dem en annerledes opplevelse av Rana enn det arbeidsdagene ved de ulike industribedriftene byr på.

– Dette er flinke fagarbeidere, som hjelper til å holde hjulene i gang. De kommer til oss med sin arbeidskraft og kompetanse. Dette opplegget gjør vi for å vise at vi liker å ha dem her og at de skal føle seg enda mer velkomne. Nå blir de kjent med en ny del av Rana, sa Steinar Høgaas.

RU-direktøren var klar i sin tale til gjestearbeiderne om at han håper de kunne tenke seg å flytte til Rana og ta familien med hit.

Turens høydepunkt var fiskingen. Gamle Helgeland la seg i ro midtfjords, like øst for Ranskjæret. Dermed var det bare å slippe slukene ned i dypet. Etter ikke lang tid kom meldingen om napp fra den ene siden av båten. Costel Stoian fra Romania hadde fått noe på kroken og stanga sto bøyd. De som ikke hadde snøre ute strømmet til og kikket ut over ripen. Sakte, men sikkert fikk han sveivet fisken oppover og til slutt så man noe hvit, som nærmet seg overflaten.

Sluken satt godt fast inne i kjeften på torsken. Dermed var det bare å løfte den over ripa. Stolt kunne han løfte torsken opp og la seg bli avfotografert av kameratene. Denne opplevelsen måtte bare foreviges.

– Det var tungt å dra den opp. Jeg merket at fisken var sterk nede på dypet. Å få en fisk som denne er moro, sier Stoian.

Les mer i lørdagens papir- eller pdf-utgave av Rana Blad.

Artikkeltags