Stor glede over skoleåpning

Inger Lise Guttormsen, Jonas Guttormsen (10), Anders Guttormsen, Ole Petter Olsen (10), Marius Kristoffer Olsen (12) og Vanja Kolåsæter Olsen er glade over åpningen av Grønfjelldal skole. Nå håper de politikerne bevilger penger, slik at bygda unger kan få undervisning der. Foto: Arne Forbord

Inger Lise Guttormsen, Jonas Guttormsen (10), Anders Guttormsen, Ole Petter Olsen (10), Marius Kristoffer Olsen (12) og Vanja Kolåsæter Olsen er glade over åpningen av Grønfjelldal skole. Nå håper de politikerne bevilger penger, slik at bygda unger kan få undervisning der. Foto: Arne Forbord

Artikkelen er over 8 år gammel

Bygdefolket i Grønfjelldal er glad for at bygdas skole er bygd opp på branntomta. Ole Petter Olsen (10) fikk delta i snor- klippingen og vil gjerne gå på skole i hjembygda.

DEL

Engasjementet rundt skolen er stort. Derfor lager de en innvielsesfest over ei hel helg. Den offisielle snorklippingen fant sted fredag kveld. Mange av bygdas unger fikk være med å klippe over den røde snora sammen med ordfører Geir Waage.

– Jeg ønsker å begynne som elev her. Det er synd vi ikke kan starte her med en eneste gang, sier Ole Petter Olsen (10).

Ronja Stokkli (14) synes det er bra at skolen bygd opp.

– Jeg håper det blir drift igjen. Selv gikk jeg i Grønfjelldalen fram til og med sjuende. Jeg får derimot ikke oppleve undervisning i nybygget, siden jeg starter på videregående høsten 2010, sier hun.

Hyllet nyskolen

For å vise sin glede over den nye skolen har skoleelevene fra bygda tegnet flere tegninger med tema rundt den nye skolen. En av kunstnerne er Rikke Therese Stokkli (9 1/2). Hun har laget en tegning med ei jente foran Grønfjelldal skole.

– Jeg blir sur hvis de tar bort skolen. Faktisk vil jeg bli rød i ansiktet av raseri, sier hun.

Jenta ønsker å gå på skolen i nærmiljøet.

– Jeg vil gå på skole her og ikke på Storforshei. Nå trenger vi bare penger for å kunne åpne skolen, sier hun.

På et annet bilde signert Stokkli er dekorert med et rødt hjerte og dalens navn. Med blyant står hennes klare budskap til Ranas politikere.

"Skulle ønske det vart skola i dalen vår, med lærere og sånt".

Gir oss trygghet

Mor Vanja Kolåsæter Olsen ønsker det blir skoledrift på bygdeskolen.

– Jeg håper det for ungenes skyld. Skolen er hjertet i bygda. Dette er et trygt sted for dem å være. Så slipper de turen ned til Storforshei, sier hun.

– Er en busstur dit noe problem. Tidsmessig tar det et rundt et kvarter fra skolen?

– En må huske på at veien er farlig og smal. Spesielt om vinteren. Derfor vil vi ha ungene i nærmiljøet, understreker Kolåsæter Olsen.

Simon Nystrøm vil også ha skoledrift.

– Uheldigvis er min eldste unge for gammel til å få sin undervisning her, men de to minste skal gå på skolen her om fem til seks år. Den saken er klar. Vi skal få dette til og vi kan selvsagt rekruttere enda flere elever, sier han.

Nystrøm har vokst opp med en skolehverdag i Grønfjelldalen og er opptatt av at hans egne barn får oppleve det samme.

Artikkeltags