Gå til sidens hovedinnhold

SISTE: Brudd i SAS-meklingen

Artikkelen er over 3 år gammel

OPPDATERT 08:05. To piloter i SAS blir tatt ut i streik etter at det ble brudd i meklingen, melder NRK Dagsnytt i 8-sendingen mandag morgen. I første omgang er én pilot fra Norsk Flygerforbund og én fra Parat tatt ut i streik, men planer for opptrapping er allerede lagt, opplyste forhandlingsleder Jens Lippestad til LO-Aktuelt lørdag.

Ifølge en pressemelding fra Norsk Flygerforbund tas alle de norske SAS-flygerne ut i streik torsdag morgen, dersom ikke partene kommer til enighet.

Det var ingen avklaring i konflikten mellom pilotene og SAS etter at forhandlingsfristen utløp ved midnatt natt til mandag.

Partene møttes til mekling lørdag i et forsøk på å unngå streik. LO-forbundet Norsk Flygerforbund og Parat-foreningen SAS Norge megler på vegne av pilotene, med SAS som motpart.

– Det forhandles fortsatt, er alt en pressetalskvinne for SAS kunne si til E24 i 6.50-tiden mandag morgen.

Lykkes de ikke med å komme til enighet, er streiken et faktum fra mandag morgen. I første omgang blir bare to piloter tatt ut – en fra flygerforeningen og en fra Parat. Men planer for opptrapping er allerede lagt, opplyste forhandlingsleder Jens Lippestad til LO-Aktuelt lørdag.

Arbeidsavtalen er det største stridstemaet. Pilotene krever større forutsigbarhet i turnusplaner. Hyppigheten i antall helgevakter er også et tema.

SAS har uttalt til LO-Aktuelt at de har store ambisjoner om å unngå konflikt.

Les også: Her tas første spadetak for den nye Bodø-flyplassen

Les også: Juvik: Solvik-Olsen bruker frekkhetens nådegave og vil kuppe vårt prosjekt

Les også: Solvik-Olsen om flyplass: – Når den står ferdig vil alle i regionen forstå hvor positivt dette er

Kommentarer til denne saken