Gå til sidens hovedinnhold

Stuper rett ut i modellkommune

Artikkelen er over 13 år gammel

De vil gjøre Rana til en bedre kommune å jobbe og bo i, og de trenger innspill for å få det til.

I dag undertegnes en trepartsavtale mellom kommunens folkevalgte, administrasjonen og arbeidstakerorganisasjonene. Avtalen har som mål å styrke og forbedre de kommunale tjenestene og å bidra til effektiv ressursanvendelse, finne nye løsninger og å utvikle kommunale tjenester i samspill med innbyggerne.

Mange innbyggere vil få mulighet til å komme med innspill allerede i dag, hvis de tar turen til Moheia Bad hvor dørene settes på vidt gap og folk inviteres til gratis svømmetur.

– Moheia Bad er et kraftsentrum i kommunen og utrolig populært. Derfor er det naturlig å ha dette som ramme rundt markeringa av avtaleinngåelsen, sier ordfører Geir Waage.

Det er ikke bare innspill fra den jevne mann i gata som etterlyses for å gjøre Rana til en bedre kommune å bo i. Innspill og deltakelse fra egne ansatte skal i større grad enn tidligere verdsettes når omstillingsarbeid og utviklingsprosesser initieres og gjennomføres.

– Ved å ta i bruk metodikken som det å være en modellkommune innebærer, settes vi i stand til å skape en bedre felles forståelse for de utfordringene kommunen står overfor. Bedre kommunale tjenester skal bidra til en høyere innbygger- og medarbeidertilfredshet, og på den måten sikre de kommunale arbeidsplassene, sier Waage.

Les hele saken i Rana Blads papir- eller PDF-utgave fredag.