Gå til sidens hovedinnhold

Svensk smittevernlege advarer mot å spise svensk kylling

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er Västerbottens-Kuriren som melder at man nå advarer mot å spise fersk kylling etter en rekke tilfeller av sykdom som en følge campylobacter.

Campylobacter er en bakterie som kan gi diarésykdom.

Vk.se opplyser at man i løpet av det siste halvåret har opplevd en kraftig økning i antall tarminfeksjoner som en følge av denne formen for bakterier. I Västerbotten alene har man oppdaget et tyvetalls tilfeller i måneden i januar og februar.

Det har ført smittevernslegen i Region Gävleborg, Signar Mäkitalo, har sendt ut en pressemelding der han oppfordrer publikum til å unngå fersk kylling for å begrense smittefaren.

Vk.se påpeker at det hører til sjeldenhetene at en smittevernslege går ut med en advarsel til publikum, uten at andre myndigheter gjør det samme.

Svenske myndigheter har hittil oppfordret publikum til å passe på rensligheten når man tilbereder kyllingen, men den svenske smittevernslegen mener altså at det må være andre årsaker som ligger til grunn for den kraftige økningen i smittetilfeller.

Smittevernslegen påpeker at man kan bli skikkelig syk at campylobacter, og nevner blant annet høy feber, blodig avføring og voldsomme magesmerter som mulige følger.