Tannklinikken i Konsvikosen ligger dårlig an når en rekke klinikker er foreslått fjernet

HULL: Nordlandsk tannhelse er dessverre ikke i norgestoppen.

HULL: Nordlandsk tannhelse er dessverre ikke i norgestoppen.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Vi har et klart mål om å forbedre tannhelsen i Nordland. Da må vi ha flere behandlere på jobb samtidig, og moderne klinikker med det nyeste utstyret. Det er målet med denne satsingen, skriver fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes, i ei pressemelding.

Det betyr at en del klinikker slås sammen. 61 skal bli til 43, og får vårt område ligger det inne i forslaget å overføre tannklinikkene i Konsviksosen, til nye Nesna tannklinikk.

Fylkestinget skal ta stilling i saken i oktober.

Øykommunene Værøy, Røst, Rødøy og Træna har iang reisevei til nærmeste klinikk og det er derfor vurdert hensiktsmessig å legge en biklinikk i disse kommunene, skriver Refsnes i pressemeldinga.

Nordland kommer dårlig ut nasjonalt når det gjelder barns tannhelse. Sammenslåing av klinikker og samling av fagfolk betyr økt reisevei for noen, men Refsnes mener det veies opp av at det faglige tilbudet blir bedre.

Rettelse: I en tidligere utgave av saken henviste vi til et forslag fra administrasjonen i Nordland fylkeskommune, hvor også tannklinikken i Lurøy var foreslått samlokalisert med Nesna. Dette forslaget gikk ikke fylkespolitikerne for, og Lurøy tannklinikk er i det nye forslaget ikke foreslått endret.

Her kan du lese hele forslaget til ny struktur (lenke til Nordland fylkeskommune)

Artikkeltags