Teknisk feil i Umskardtunnelen

KOLONNE: Umskardtunnelen er i dag åpen for kolonnekjøring. 
 Foto: Harald Mathiassen

KOLONNE: Umskardtunnelen er i dag åpen for kolonnekjøring. Foto: Harald Mathiassen Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Teknisk feil utsatte åpningen av Umskardtunnelen fredag. Først da fjellovergangen ble stengt på grunn av uvær søndag, fikk bilistene kjøre kolonne gjennom fjellet.

DEL

Torsdag skrev Rana Blad at dersom alt gikk etter planen, skulle Umskardtunnelen åpne fredag ettermiddag. Slik gikk det imidlertid ikke.

– Det ble oppdaget en fiberfeil, en teknisk feil som gjorde at de ikke fikk ordnet alt før helga, forklarer Stian Kjønnås ved Vegtrafikksentralen.

Kjønnås har vært i kontakt med Ice Drift som drifter fjellovergangen og sier følgende om forholdene:

– Det føk godt over skaret og de har ikke mulighet til å brøyte opp og ha fri ferdsel samtidig. Vi fikk meldingen om at fjellet ble stengt søndag morgen klokken 05.24, og tunnelen ble da åpnet for kolonne, sier Kjønnås.

Umskardtunnelen har vært stengt siden juni i fjor for å sluttføre et omfattende utbedringsarbeid for å bli kvitt telehivproblemene som har herjet siden åpningen i 2006.

Arbeidet med å gjøre ferdig tunnelen har tatt lengre tid enn planlagt etter at det i høst ble funnet udetonert dynamitt. 1. juli i år planlegges det nok en stengning slik at renoveringsarbeidet kan avsluttes.

På Statens Vegvesens trafikkmelding opplyses det at Ev 12 over Umbukta er stengt på grunn av uvær, men at biler kommer seg over fjellpartiet gjennom kolonne i Umskardtunnelen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken