Gå til sidens hovedinnhold

Terrarettssak i 25 dager til høsten

Artikkelen er over 12 år gammel

Oslo tingrett har satt av 25 dager til rettssaken mellom DnB NOR og de sju Terrakommunene. Partene er innkalt til hovedforhandling 16. november.

– Jeg er glad for at dato for rettssak endelig er bestemt, og ser fram til rettssaken og en endelig konklusjon på saken, sier ordfører Kjell-Idar Juvik i Hemnes.

Ført bak lyset

I innkallingen fra Oslo tingrett går det fram at det er satt av hele 25 dager til rettssaken, som DnB NOR varslet etter at kommunene Hattfjelldal, Hemnes, Rana, Narvik, Vik, Bremanger og Kvinesdal hevdet seg ført bak lyset av DNB NOR i forbindelse med Terra-saken, og nektet å tilbakebetale lån på i overkant av en milliard kroner.

Kommunene mener at lånene var gitt på feil grunnlag, og dermed var ulovlige – noe de mener at DnB NOR var klar over da lånene ble gitt.

– Vi mener vi har en god sak, sier Kjell-Idar Juvik. Kommunene var forespeilet at rettssaken kunne komme til høsten, men Juvik hadde håpet at det kunne skje tidligere enn i november.

Omfattende sak

Juvik konstaterer at det blir en omfattende rettssak, hvor mange vitner vil bli innkalt. Han regner med at han selv vil bli ett av vitnene i en svær sak som berører sju kommuner og dreier seg om milliardbeløp.

– Hvordan vi ordførere skal involveres, er noe vi må diskutere med rådgiverne våre. Jeg regner med at vi kan være såkalte partsrepresentanter, som både er vitner og kan følge saken helt eller delvis hvis vi ønsker det, sier han.

Det er advokatfirmaet Lund & Co i Oslo som representerer Terrakommunene. De har fått fastsatt svarfrist til 18. mai.

Rana kommune investerte 213 millioner kroner i Terraobligasjoner i 2002 med sikkerhet i framtidige konsesjonskraftpenger. I 2005 investerte de 84 millioner kroner til i nye obligasjoner med sikkerhet i konsesjonsavgiften.

Hemnes kommune investerte 89 millioner kroner i Terraobligasjoner i 2002 med sikkerhet i framtidige konsesjonskraftpenger.