[Avisa Nordland] Mannen som er i midten av 30-årene ble onsdag morgen framstilt for forlenget varetektsfengsling i Salten tingrett i Bodø.

Etter gjentatte trusler postet på Facebook, ble den mannlige advokaten varetektsfengslet, siktet for terrortrusler. Det melder TV2.

Mannen ble pågrepet i København i november og har siden sittet varetektsfengslet i Bodø fengsel.

Salten tingrett

TV2 skriver at sentralt i etterforskningen er en video som har blitt publisert på Facebook, og som gjør at han er siktet for straffelovens § 134 som omhandler terrortrusler.

– Jeg er livsfarlig, jeg har en stor bil og kan ta livet av mange, sier mannen på videoen.

– Grunnlaget for siktelsen om terrortrusler er knyttet til en video som er postet på Facebook hvor siktede kommer med uttalelser som politiet oppfatter som trusler om en bil som skal kjøre inn i en folkemengde, sier politiadvokat Christin Vibeke Pedersen i Troms politidistrikt til TV 2.

Siktelsen mot mannen er totalt på fem poster. Han er også siktet for trusler mot politiet som er gjengitt i sosiale medier.

– Det dreier seg om trusler om seksuelle overgrep mot en kvinnelig ansatt i politiet. I tillegg er han siktet for drapstrusler mot navngitte enkeltpersoner, opplyser Pedersen.

– Sjokkert

Mannen hevder selv at truslene mot politiet var harselering og han erkjenner derfor ikke straffskyld.

– Han er sjokkert over at politiet har tolket hans uttalelser som terrortrusler. Det er så langt fra det han har ment eller tenkt på. Han er fundamentalt uenig i siktelsen og ser fram til at han får prøvd de tingene han har sagt og skrevet i domstolen, sier hans forsvarer Tarjei Ræder Breivoll til TV 2.

Advokaten forklarte seg i fengslingsmøte og det framgår av kjennelsen at han har ytret seg for å få utløp for frustrasjon mot enkelte personer.

– Retten finner at truslene som allerede er avgitt er så alvorlige i sitt innhold, og er egnet til å gjøre den enkelte fornærmede og befolkningen som helhet utrygg.