Gå til sidens hovedinnhold

Thor Inge er halvveis

Artikkelen er over 12 år gammel

Fjellstumannen Thor Inge Kristensen (52) har møtt mange "Norge på langs-vandrere" i Umbukta. Han er blitt så inspirert av deres bragder at han bestemte seg for å gjøre det samme. I går var han "halvveis" og overnatter hele to netter heime i fjellstua.

Thor Inge Kristensen er ingen nybegynner når det gjelder å vandre i naturen. Han har mange netter ute på tur hvert eneste år. Han har gått 31 Blåvegenløp og går Birkebeineren, men det er første gang han prøver på noe så strabasiøs som å vandre fra Nordkapp til Lindesnes.

Den 7. juli startet han fra Nordkapplatået og søndag kveld hadde han gått 110 -115 mil til fots i fjellterreng.

– Jeg har brukt 34 dager på den første halvdelen av min "Norge på langs-tur". Søndag gikk jeg i 11,5 timer fra Virvasshytta og heim. Det er en om lag fem mil lang tur, men jeg sto på for å komme fram som planlagt, sier Thor Inge som har mistet sju kilo kroppsvekt på turen til nå. Han forteller at han ikke har trenet spesielt for denne turen, men er i god form.

– Det er vanskelig å få i seg nok mat når man går 3,5 mil i snitt per dag. Jeg bruker tørrproviant som jeg blander ut med kokende vann. Er jeg heldig så møter jeg nordmenn på hytter i fjellet. Da vanker det ofte både mat og vin til en utslitt vandrer. Er det svensker i hyttene så er det ikke stort å få. De sitter med velfylte fat og eter seg overmette uten å by på en matbit, flirer Thor Inge som har hatt mange fine opplevelser undervegs. Ikke minst når han møter gjestfrie folk.

Thor Inge har også bestemt seg for å gå alene.

– Jeg bestemmer mitt eget tempo. Jeg har sett flere langtursvandrere i fjellstua som har sittet på hver sin ende av spisebordet fordi de er blitt uvenner underveis. Jeg hadde en kamerat med noen dager, men han fikk ondt i et kne etter tre dager og måtte gi seg. Meningen var at han skulle gå i seks dager med meg.

Hele saken leser du i Rana Blads papirutgave og i e-avisa tirsdag.