Denne turen går bratt opp, men slitet betaler seg i god utsikt

Til Topps-tur til Tjuvtrappa: Sonja Solli (6) hadde tatt med seg ponnien sin, Luna på tur.

Til Topps-tur til Tjuvtrappa: Sonja Solli (6) hadde tatt med seg ponnien sin, Luna på tur. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne turen går bratt opp, men slitet betaler seg i god utsikt.

DEL

TIL TOPPSFørstkommende søndag inviterer Rana Blad til ny topptur.

Denne gangen starter vi ved en grind.

Det er en relativt kort tur og strekker seg halvannen kilometer. Den er beskrevet som meget bratt, – men er overkommelig for de fleste. De sprekeste går opp på under 30 min, men de fleste bruker 45 minutter til en time opp. Turen er godt merket, og kan gjennomføres i gode joggesko eller tursko.

For dem som kommer nordfra, skal de kjøre E6 forbi Bjerka, forbi krysset til Røssøren og så etter om lag en km, ta av mot fjellet på en grusvei mot en gård. Avkjørselen kommer litt brått på, og veien er delvis stengt med grind, men åpen over ei ferist. Dette er den første avkjørselen til venstre på E6 etter Røssåauren krysset på Bjerka, med unntak av et par stikkveier til bolighus. Parkeringsplassen ligger cirka en km opp fra avkjørselen. Man kan parkere rett innafor grinda.

Ved turmålet får vi flott utsikt over Valla, Finneidfjord, deler av Korgen og alle de flotte fjellene omkring, både i Hemnes og Rana.

Her får du utdelt pin, og skrevet deg inn i basarboken, og vips så er du med i trekningen av en T-skjorte. Er du heldig blir du vinneren av en håndlaget kniv.

GPS-Koordinatene for turen denne søndagen er; bredde 66.1206560 Lengde 13.8446086.

Kartkoordinat på Kartblad 10117 Mosjøen i Norge-serien:

66 grader og 7 minutter nord.

13 grader og 51 minutter øst.

Artikkeltags