Feil i veibeskrivelsen til søndagens Til Topps-mål

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Søndag er det klart for femte og nest siste Til Topps-tur.

I saken som omtaler turen og hvordan man kommer seg dit, har det dessverre sneket seg inn i en feil. I den opprinnelige saken sto det at man skulle ta til venstre fra fylkesvei 12 og inn på  fylkesvei 17. Det riktige er at man skal ta til høyre fra fylkesvei 12 og inn på fylkesvei 17.

Vi beklager feilen. Den korrekte veibeskrivelsen blir da slik.

For å komme deg til startpunktet til turen skal du kjøre Fv12 vestover fra Mo i Rana sentrum. Etter om lag 40 minutter skal du svinge av til høyre på Fv17. Denne veien skal du følge i litt under fire mil. På veien utover skal du passere et museum. Rett etter dette museet er det et utkikkspunkt. Her vil parkeringen for turen være.

Turen opp til toppen er noe krevende og bratt, men overkommelig for de aller fleste. Turen går for det meste på berg oppover, forutenom et lite område som skal ta oss gjennom noe skog. Fottøy med godt feste er anbefalt for denne søndagens tur.

Vi beregner å bruke rundt en time opp til toppen, som ligger ca 400 meter over havet. Fra toppen ligger det en stor stein, som ser ut som den skal vippe over kanten. Her oppe fra vil vi også få utsikt over flere av de vakre fjellene og øyene på Helgelandskysten.

På toppen venter Rana Blad og den lokale turguiden fra klokken 12.00 til 14.00, med boken du kan skrive deg inn i for å vinne t-skjorte. Alle deltakere på turen får utdelt en Til Topps-pin, og på slutten av sommeren trekker vi en heldig vinner av en håndlaget kniv.

Vi håper så mange som mulig tar turen sammen med oss. I følge Yr skal det bli et flott sommervær også denne søndagen, men med noe mer behagelige tur-temperaturer.

UTM-koordinater for denne turen er som følger: Nord: 7360646 Øst: 411646

Artikkeltags