- Dette blir spennende, men jeg har tro på at det kommer til å gå bra, sier Lisbet Myrheim som sammen med broren Jørn Myrheim og sønnen Remi Myrheim Djuplasti nettopp har gått til anskaffelse av puben.

Lokale eiere

Lisbet Myrheim og broren Jørn har drevet Jernverkspuben i 10 år og da de tidligere eierne av Onkel Oskar bestemte seg for å stenge puben tok det ikke lang tid før de bestemte seg for å komme skaffe seg enda en pub.

- Fra vi fikk høre om at puben skulle stenge til vi valgte å ta kontakt tok det ikke mange dagene. Og etter at de hadde sendt dokumenter og regnskap over til oss får å se nærmere på det var vi ikke i tvil om at det var et godt kjøp. Det er artig for oss, og ikke minst er det viktig for bymiljøet at vi holder utelivet ved lag. Det skjer mye i Rana nå for tiden og da er det også viktig at vi har et godt utemiljø, sier Myrheim.

Heller ikke sønnen til Lisbeth, Remi var tung å overtale.

- Jeg hadde fortalt dem at hvis de hadde noen nye prosjekter på gang så var jeg veldig interessert å bli med, og dette var jo den perfekte muligheten, forteller han.

Og det var regnskapet som overbeviste dem om at dette var en god handel.

- Det viste seg at omsetningen hadde stabilisert seg den siste tiden, det var sunn drift uten underskudd. De tidligere eierne solgte seg ut av andre grunner, forteller Myrheim.

Hun mener at det framover vil gå enda bedre, mye grunnet at hun er fra Rana og har vært involvert i utelivsbransjen i byen i godt over 20 år.

- Det er viktig at folk som skal ta avgjørelser er mest mulig involvert med baren. Man må få informasjonen så fort så mulig slik at man kan ta enkle grep så snart man ser at det trengs, man trenger ikke vente til regnskapstallene kommer neste måned, sier Myrheim.

Fortsetter i kjent stil

Selv om Onkel Oskar både har nye drivere og eiere er det ikke mye som skal forandres med det første.

- Puben skal fortsatt drives som en klassisk engelsk pub og stamgjester vil nok kjenne seg igjen, godt øl og konjakkutvalg blir vår prioritet. Vi beholder også navnet selv om vi ikke har noe å gjøre med det de andre Onkel Oskar pubene i landet. Vi var opptatte med å få åpnet så snart som mulig, både på grunn av gjester og de ansatte. Alle de faste ansatte blir med videre noe som er fantastisk, da de både kjenner gjestene og ikke minst er flinke. Men noen forandringer blir det nok. Vi har bestemt oss for å holde åpen på søndager, og etter hvert blir det vel noen fotballkamper her, sier Lisbet Myrheim.

Fotball er i hvert fall sønnen Remi Myrheim Djuplasti opptatt.

- Det vil nok bli en del Premier League-kamper her, men på samme tid så skal det være mulig å komme hit når det er fotballkamp uten at det skal være til bry for noen. Og hvis du er Newcastle- fan så får du gratis øl, spøker Myrheim Djuplasti, som ønsker alle velkommen i helga.