To døde i dykkerulykke

Artikkelen er over 4 år gammel

To personer omkommet - tre sendt til sykehus. Se video

DEL

To personer har i natt omkommet i en dykkerulykke i ei grotte i Plurdalen. Disse var med i en gruppe på fem som dykket i Plurasystemet i natt. Politiet fikk melding om ulykken like etter midnatt.

Tre dykkere overlevde ulykken. Disse ble i natt sendt med ambulansefly til Universitetssykehuset i Nord-Norge for behandling i trykktank.

- Fem personer var involvert i hendelsen, av disse er to personer omkommet. Dette vet vi ut i fra informasjon som de tre overlevende har gitt, sier politiinspektør Kristin Elnæs ved Helgeland politidistrikt.

Politiet opplyser at de fem dykkerne er finske statsborgere.

- Vi jobber med å få bekreftet identitet på samtlige involverte. Det er grunn til å tro at alle var finske statsborgere. Den finske ambassaden i Oslo er varslet. Ambassaden vil stå for videre varsling til pårørende, sier politiinspektør Kristin Elnæs.

Dykkerne har gått ned i grottesystemet på Jordbru i Plurdalen. De omkomne er foreløpig ikke hentet opp.

Det er nå nedlagt dykkerforbud og ferdselsforbud i grottene i Plurdalen, og Sivilforsvaret står for vakthold på stedet.

For drøyt syv år siden skjedde det også en dødsulykke i grottesystemet i Plura. Den 16. august 2006 omkom den 37 år gamle Ståle Tveitane fra Grimstad under grottedykking i Pluragrotta. Mannen omkom da han fikk problemer på 75 meters dyp. Britiske dykkere hentet mannen opp en uke senere.

Artikkeltags