Vanskelige kjøreforhold på Helgeland - Saltfjellet kan bli stengt på kort varsel

E6 over Saltfjellet søndag ettermiddag.

E6 over Saltfjellet søndag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det som strøs regner bort.

DEL

Før helga ble det sendt ut et OBS-varsel for Helgeland. Det ble da meldt at det ville komme store mengder med nedbør først som snø og deretter som regn.

Det ville kunne komme opp mot 60 mm nedbør i løpet av 12 timer Det ble også advart om at det kunne bli vanskelige kjøreforhold, og da kanskje spesielt på fjellovergangene.

Søndag ettermiddag melder Vegtrafikksentralen at det er vanskelige kjøreforhold flere steder.

- Det er veldig glatt på veiene, man må kjøre forsiktig, sier trafikkoperatør Stine Øksendal ved Vegtrafikksentralen, Region Nord.

- Det er vanskelige kjøreforhold. Det er kommet mye nedbør og vi har hatt væromslag med regn. Nedbørsmengdene som nå kommer fører til at det som strøs regner bort, sier hun til Rana Blad.

Vegtrafikksentralen har ikke fått melding om ulykker, bortsett fra en bil som har kjørt i fjellveggen på E6 ved Tuva, sør for Fauske. En person satt i bilen, og personen er ikke alvorlig skadet.

Også NRK Trafikk opplyser om at det er vanskelige kjøreforhold på Helgeland og Salten. Dette varslet gjelder på E6, FV 17 og andre mindre veier. Spesielt ille er forholdene på E6 nord for Saltfjellet - Storjord og Lønsdal, samt i Saltdalen.

OPPDATERT KLOKKEN 20.20: Vegtrafikksentralen har varslet om flere trailere som skal ha fått problemer på det glatte føret på E6 ved Bolna. En ekstra strøbil skal være på vei.

Her er siste oppdatering for utvalgte veier:

E6 Saltfjellet: Snø- og isdekke, fare for glatte partier. Klokken 19:35 var det 2 grader, sør-vestlig lett bris og oppholdsvær.

FV 17 Sjonfjellet:

Vekslende bart, isdekke og fare for glatte partier. Klokken 18.15 var det 5 grader, nordvestlig frisk bris og kraftige regnbyger.

FV 76 Tosenfjellet:

Snø- og isdekke. Klokken 05:45 var det -5 grader, nordlig svak vind og middels snø. Klokken 18.45 var det 2 grader, nordlig flau vind og middels regn.

EV 12, Umbukta (Utsikten bom - Umbukta (Riksgrensen))

Snø- og isdekke, glatt og stedvis vanskelige kjøreforhold. Klokken 18:30 var det 2 grader, sør-vestlig lett bris og kraftig regn.

Et snøskredvarsel for området Svartisen sier at det søndag blir betydelig snøskredfare.

Artikkeltags