Trafikkulykke i Rana skapte ekstremt lange køer

Sjåføren i Bring-traileren skal ha kommet fra det hele uten alvorlige skader. Sjåføren i den utenlandsk-registrerte traileren i bakgrunnen er fraktet bort med luftambulanse med ukjent skadeomfang.

Sjåføren i Bring-traileren skal ha kommet fra det hele uten alvorlige skader. Sjåføren i den utenlandsk-registrerte traileren i bakgrunnen er fraktet bort med luftambulanse med ukjent skadeomfang. Foto:

DEL

OPPDATERT: Klokken 1258 opplyser pressevakt ved Helgelandssykehuset til Rana Blad at tilstanden til sjåføren som ble fløyet inn med luftambulanse er alvorlig, men stabil.

Det er snakk om en 45 år gammel mann. Han har pådratt seg alvorlige bruddskader og får behandling med intensivavdelingen for øyeblikket. Han skal deretter overføres til St. Olav's i Trondheim for videre behandling.

OPPDATERT: Klokken 1138 melder Nordland politidistrikt at begge felt er åpnet for trafikk. De gjør imidlertid oppmerksom på at det foregår midlertidig trafikkdirigering på stedet.

OPPDATERT: Vår journalist Viktor Leeds Høgseth opplyser at de har åpnet et felt for trafikk.

- Men det kommer til å ta tid å få løst opp dette. Det er ekstremt lange køer på stedet. I tillegg er det trailere som har fått problemer i bakken opp til ulykkesstedet, deriblant en trailer som har sklidd og står slik til at bilister må kjøre i sikk-sakk for å passere.

Politiets innsatsleder på stedet opplyser til Rana Blad det er to personer som har blitt skadet i ulykken. Den ene var fastklemt og er nå klippet løs og fraktet bort i luftambulanse. Det skal være en utenlandsk trailersjåfør.

Den andre, en norsk sjåfør av en Bring-trailer, er fraktet bort for en legesjekk i ambulanse, men det skal ikke være alvorlige skader.

OPPDATERT: Vår journalist Viktor Leeds Høgseth er straks fremme på ulykkesstedet. Han forteller klokken 1034 at det er ekstremt lange køer på stedet.

- I tillegg er det flere vogntog som har fått problemer med å ha måtte stoppe i bakken. Her er det flere som har sklidd på glatt føre og nå er det mange som legger på kjettinger i køen.

OPPDATERT: Klokken 1023 melder Nordland politidistrikt at den andre føreren er sendt til legevakt for en sjekk- E6 er fortsatt stengt, men man skal starte bilberging nå.

OPPDATERT: Nordland politidistrikt melder klokken 0954 at én person er frigjort etter å ha sittet fastklemt. Denne er fraktet bort med luftambulanse.

OPPDATERT: Til Rana Blad opplyser operasjonsleder Tom Ove Hammer ved Nordland politidistrikt klokken 0943 at politiet akkurat er kommet frem.

- Vi er nå i ferd med å få ned luftambulanse på stedet. Én person er fastklemt som en følge av ulykken. Vi har ikke flere opplysninger på det nåværende tidspunkt.

Politiet venter fortsatt på at andre nødetater skal komme frem til stedet. Veien er sperret.

Ulykken skal ha skjedd i bakken ned mot Storvoll.

TIDLIGERE: Nordland politidistrikt melder på Twitter litt over klokken 0850 at det har skjedd en trafikkulykke i Dunderlandsdalen. To trailere skal være involvert - skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Til Rana Blad opplyser operasjonleder Elisabeth Eide at nødetatene er på vei.

NRK Trafikk melder at E6 er stengt for all trafikk i Dunderlandsdalen.

Vi oppdaterer saken.

Artikkeltags