Træna kystlag tildelt en halv million fra Samfunnsløftet

Lars Erik Zetterlund Nilsen (t.v.) fra Sparebank 1 Nord-Norge på Mo, Eivind Langskjær fra Træna kystlag, Tor Magne Aanonli fra Sparebank 1 Nord-Norge på Mo og Geir Bakkevold ved Samfunnsløftet SNN i Tromsø inne i Træna kystlag sine lokaler som er under oppbygging.

Lars Erik Zetterlund Nilsen (t.v.) fra Sparebank 1 Nord-Norge på Mo, Eivind Langskjær fra Træna kystlag, Tor Magne Aanonli fra Sparebank 1 Nord-Norge på Mo og Geir Bakkevold ved Samfunnsløftet SNN i Tromsø inne i Træna kystlag sine lokaler som er under oppbygging. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Træna Kystlag er tildelt 500.000 kroner fra Samfunnsløftet ved Sparebank 1 Nord-Norge.

Eivind Langskjær ved Træna Kystlag, holdt en fin tale og fortalte publikum om tankene og planene for bygget som Træna Kystlag har kommet godt i gang med.

Han sa blant annet «for å best kunne ivareta historien vår, må vi ikke holde den hemmelig, men vise den fram». Han fortalte at bygget skal inviterer både barn, unge og gamle til å lære mer om kystkultur og historie, skriver Træna kystlag i en pressemelding.

Det er en stor dugnadsinnsats bak Kystlagets satsing og noen ildsjeler jobber mye for å få ting til.

Etter Langskjær sin tale fikk Tor Magne Aanoli fra Sparebank1 Nord-Norge si noen ord om hvorfor akkurat denne satsingen nådd gjennom nåløyet ved Samfunnsløftets bevillinger.

– Vi har gått ut i hele Nord-Norge med spørsmålet om hvordan vi kan bruke Samfunnsløftet til å utvikle landsdelen. Når vi oppsummerer de 10.000 innspillene vi fikk, er det et tydelig mønster at mange ønsker seg flere møteplasser i lokalsamfunnet. Noen sier vi trenger møteplasser for å skape mer aktivitet, andre peker på at slike steder kan styrke vår lokale identitet og tilhørighet. Det planlagte kystkultursenteret oppfyller begge deler, sa Aanonli ifølge pressemeldingen.

– Det er imponerende å se engasjementet som Træna kystlag har for barn og ungdom. De tar ansvar ikke bare for å formidle kystkultur og kysthistorie, men også viktig kunnskap om sikkerhet og ferdsel på sjøen, fortsatte han.

Artikkeltags