Tre barn og en voksen kvinne hentet livløse opp av sjøen i Tromsø

Av
DEL

De fire personene som mandag ettermiddag ble hentet livløse opp av sjøen i Tromsø, var en voksen kvinne og tre små barn, opplyser politiet.

– Per nå kan vi ikke si om det er begått en straffbar handling, en ulykke eller hva som har skjedd, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø på en pressekonferanse mandag kveld.

Politiet kjenner ikke nasjonalitet eller identitet til de fire personene, men har en teori om hvem de er.

Tilstanden deres er ukjent, men politiet har opplyst at det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet. De får mandag kveld behandling på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Politiet fikk melding fra en forbipasserende klokka 17.28 om at noe hadde skjedd.

Det var funn av en forlatt barnevogn og fotspor ned til vannet som fikk en forbipasserende til å varsle politiet i Tromsø mandag ettermiddag.

På en pressekonferanse på politihuset i Tromsø mandag kveld opplyste politistasjonssjef Anita Hermandsen at det ble meldt fra til politiet klokken 17.28 om spor fra en barnevogn som gikk ned til strandkanten.

– Meldingen gikk på at det var observert en barnevogn og at det gikk spor ned til vannet. Når melder kom ned til vannet ble det gjort funn av gjenstander i vannkanten som gjorde at politiet måtte undersøke, og det ble da hentet fire personer opp, forteller Hermansen.

Politistasjonssjefen sier det ble gjort funn av støvler i vannkanten.

Artikkeltags