Tror ikke på forsinkelser

Artikkelen er over 5 år gammel

Bård Nyland i Statens vegvesen tror Vegpakke Helgeland er ferdig innen 2020.

DEL

Etter at Statens vegvesen la ut Vegpakke Helgeland på anbud fikk de bare to kvalifiserte tilbydere.

Bare LNS og NCC vill ta på seg den massive oppgaven å utbedre, anlegge og drifte E6 i periode på 15 år. Dette syntes Statens vegvesen var for lite og nå er det opp til veidirektør Terje Moe Gustavsen å finne ut hva som skal gjøres i saken.

Prosjektleder Bård Nyland sier Gustavsen har tre alternativer.

– Han kan velge å la en av de to tilbyderne få oppgaven. Hvis han ikke velger dette vil han ta et møte med bransjen for å finne ut hva som skal gjøres. Den tredje muligheten er hvis bransjen legger fram et alternativ som Gustavsen vil godta. Velger han det første er det bare å sette i gang, men velger han et av de andre alternativene så må vi ta en ny runde. Uansett hva han lander på så tror jeg Vegpakke Helgeland står klar innen 2020, sier Nyland.

Han vet ikke hvorfor kun to selskaper har meldt sin interesse for prosjektet.

– Noen har gitt oss signaler på at de allerede har nok å gjøre og da dette er et så stort prosjekt tør de ikke ta på seg oppgaven. Andre igjen har sagt at drift og vedlikeholdsbiten er for liten. I utgangspunktet gjaldt dette kun en strekning på 60 kilometer langs E6. Nå har vi endret dette til å omfatte også E12 og hele strekningen på den nye E6. Totalt blir dette 170 kilometer og da blir det mye enklere for tilbydere å være med på. Det blir mer forutsigbart når det gjelder maskinpark og ansettelser. Vi håper dette vil hjelpe på. Vil vil gjerne ha så stor konkurranse som mulig om dette prosjektet, sier han.

Nyland regner med at veidirektøren vil ta en rask avgjørelse.

– Det vil nok bare ta et par dager før han kommer med sin beslutning i saken. Det skal foregå intense møter de nærmeste dagene og vi vil nok ha en avgjørelse på om vi fortsetter eller utsetter i løpet av neste uke, sier Bård Nyland.

Artikkeltags