Truet av politiker

MISFORSTÅELSE: Samfunnspartileder Øystein Meier Johannessen, sier at dersom han har nevnt Hells Angels, må det ha skjedd i en flåsete tone.

MISFORSTÅELSE: Samfunnspartileder Øystein Meier Johannessen, sier at dersom han har nevnt Hells Angels, må det ha skjedd i en flåsete tone. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Den aktive nettdebattanten Cato Stien synes utsagn fra Samfunnsparti-leder Øystein Meier Johannessen er så ubehagelige at han ikke lenger vil delta i debatter på nettet.

DEL

Ranværingen Cato Stien er en av de mest aktive debattantene, blant annet på Rana Blads Polarsirkelsone på Origo. Her og på andre nettsteder har Stien og Øystein Meier Johannesen, leder for Samfunnspartiet, hatt mange kraftige meningsutvekslinger. Stien har uttrykt skepsis til så vel politiske sider ved islam og også til Meier og Samfunnspartiet for deres metoder og debattinnlegg.

Hadde bestilt Hells Angels

Men nå har altså Stien slettet sin Origo-profil. Bakgrunnen er at han ikke ønsker å ta belastningene med å fronte sine meninger lenger. Ikke minst er det en direkte konsekvens av en opplevelse forleden. Da kom partileder Meier Johannessen innom Dalselvkroa, der Stien er daglig leder.

Da sa han at han hadde bestilt Hells Angels for å ta meg, forteller Cato Stien, som sier at han der og da ikke tok det så alvorlig.

Men etter hvert fikk jeg en ekkel følelse, og det føltes ubehagelig, selv om jeg vel ikke tror det ligger så mye i trusselen, sier Stien.

Tirsdag bestemte han seg for å slette sin brukerkonto på Origo.

Betyr det at du nå ikke lenger kommer til å delta i slike debatter noen steder på nettet?

Det gjør vel kanskje det, sier Stien.

Han forteller at han i utgangspunktet, selv om han er sterkt uenig med Meier Johannessen og hans meninger og politikk, har vært positiv til ham, for å ha skapt litt liv og røre i politikken.

Men dette syns jeg lite om, sier Stien, som forteller at han har fått flere drapstrusler for sine innlegg i nettdebatter før, av andre.

Men dette ble så nært, sier han.

Stien kommer ikke til å politianmelde saken.

Egentlig vil jeg ikke ha mer styr om dette, utover at jeg valgte å trekke meg fra nettdebattene, sier Stien.

Ingen slike intensjoner

Øystein Meier Johannesen leder Samfunnspartiet, som stiller lister både i Hemnes og Nordland. Han bekrefter at han var på Dalselvkroa.

Jeg vil ikke utelukke at jeg kan ha sagt noe sånt som «jeg må vel pinadø kontakte Hells Angels for å stoppe kjeften din». Men det var i så fall i en flåsete tone, og slett ikke med noen intensjoner om at Stien skulle tas. Jeg drakk kaffe, og vi snakket i en gemyttlig tone, sier han.

Men er det ok at en politiker kommer med slike utsagn?

Det var ikke en reell trussel. Jeg har jo ingen tilknytning til Hells Angels, sier Meier Johannessen.

Du har i mange sammenhenger ønsket å være en forkjemper for ytringsfriheten, blir det ikke feil da dersom dine handlinger gjør at andre ikke lenger oker eller tør delta i åpne debatter på nettet?

Det er jo forferdelig om noen trues til taushet. Det ville stride mot alt jeg står for. Men jeg har jo selv hatt stor takhøyde for personangrep og beskrivelser av meg selv i slike debatter. De kan kalle meg for både det ene og det andre, men de må komme med fakta om temaene som debatteres, sier Meier Johannessen.

Artikkeltags