Truet med å stikke potet opp i baken

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Først truet han med å stikke en potet opp i baken på politiet, og så viste han fram sine edlere deler for å illustrere potetens størrelse.

DEL

Nå er potetselgeren idømt ei bot på 9.000 kroner. Den 51 år gamle potetselgeren fra Vestlandet har hatt en framgangsmåte som har satt støkk i både politi og hvermannsen da han solgte poteter på Helgeland i fjor høst. Nå er han domfelt for to straffbare forhold og ilagt ei bot på 9.000 kroner, subsidiært fengsel i 18 dager. Mannen pålegges også å betale saksomkostninger på 1.000 kroner.

Det startet med at mannen nektet å fjerne seg fra parkeringsplassen til en dagligvarebutikk i Mosjøen, der han solgte poteter fra en varebil. Først prøvde butikkinnehaveren å få mannen til å fjerne seg, men potetselgeren skal da ha blitt så oppfarende og aggressiv at innehaveren fant ut at det var best å kontakte politiet. To polititjenestemenn rykket dermed ut til stedet, og ga først 51-åringen muntlig pålegg om å fjerne seg, deretter på anmodning fra potetselgeren, også skriftlig.

Underveis ble potetselgeren stadig mer oppfarende, høyrøstet og aggressiv, og trykte den ene polititjenestemannen i brystet med pekefingeren slik at han måtte ta ett skritt tilbake. Potetselgeren holdt også en potet i hånda som han hyttet med, som han på et tidspunkt sa han skulle stikke opp i baken på polititjenestemennene. Det endte med at politiet innbrakte mannen til Mosjøen politistasjon.

Potetselgeren fortsatte sin salgsturne på Helgeland, og den 14. november i fjor stakk han innom en butikk i Sømna. Der kom han inn i butikken og ropte ut at han hadde poteter til salgs. Etter hvert kom han bort til en kvinne og en mann som sto og pratet med en butikkmedarbeider. Ingen av dem ville ha poteter, men kvinnen spurte likevel om størrelsen på potetene.

– Vil du sjå den, repliserte potetselgeren. Han kneppet deretter opp buksa og tok fram penisen, holdt den i hånden, samtidig som han uttalte:

– Den er litt liten nå, men den kan bli større. Kundene reagerte med å snu seg bort fra mannen, som deretter forsvant ut av butikken. Med et visittkort liggende igjen, som ble framlagt som dokumentasjon i saken. Potetselgeren møtte ikke opp da hovedforhandlingene ble holdt i Alstahaug tingrett den 14. januar i år. Retten viser til at både allmenne og individualpreventive hensyn tilsier at tiltalte gis en følbar reaksjon for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet. De la også vekt på å markere at slik opptreden er uakseptabel og bør straffesanksjoneres.

Artikkeltags