Gå til sidens hovedinnhold

Turid Thesen ber om hjelp til å fylle en trailerlast til Romania

Artikkelen er over 3 år gammel

Turid Thesen gir seg ikke så lett, selv om hun prøver. Nå trenger 75-åringen igjen hjelp til å fylle en trailer med klær og diverse til Romania.

– Egentlig har jeg gitt meg med å fylle trailere for å dele ut klær, sko, sengeklær, tepper, små møbler, madrasser, vaskepulver og lignende til Romania, men så ble jeg bedt om å fylle en returlast. Siden jeg vet at behovet er stort, så sa jeg ja, sier Turid Thesen.

Denne høsten var hun og Rønnaug Stjernen i Romania for å følge opp familier, unge og gamle som trenger hjelp og støtte i Tulcea i Romania, og området rundt.

– Vi har et ungt par som har påtatt seg et ansvar for å hjelpe oss og følge med på stedet, men det overordnede oppsynet liker jeg å ha, sier Turid.

Rønnaug Stjernen har bistått Turid i Romania tidligere. Hun bekrefter at hjelpa kommer fram dit den skal, og at behovet fortsatt er til stede.

– Nå hjelper vi blant annet to unge mennesker med skolegangen. Maxim er en av dem, han studerer til å bli psykolog. Adriane er den andre. Hun er 16 år og måtte slutte på skolen da mora døde. Nå kan hun fortsette, sier Turid.

– De som har reine og hele klær, sko, madrasser og så videre å gi bort kan ringe meg. Vi har en container stående på Toraneskaia. Den må vi fylle i løpet av november, fortsetter Turid.