Gå til sidens hovedinnhold

– Vi har kjørt motorsykkel helt fra dørstokken hjemme i England, forteller Joan. Hun og 200.000 andre har gått inn døra til Polarsirkelsenteret i sommer

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har kjørt motorsykkel helt fra dørstokken hjemme i England, forteller Joan Myers. Sammen med ektemannen Paul og 19 andre motorsyklister har hun tatt ferden til Polarsirkelen.

– Vi har kjørt gjennom Nederland, Tyskland, Danmark og nå store deler av Norge, forteller hun.

Aldri vært så langt nord

I Norge har gjengen vært innom både Stavanger, Geiranger, Bergen, Lillehammer og Trondheim.

– Vi skal ikke lenger nord enn dette. Her skal vi snu og starte på den lange veien hjem igjen, forteller Paul Myers. De har en uke igjen av ferien, og er fornøyd med å ha kommet seg til Saltfjellet.

– Ingen av oss har vært så langt nord før. Det er veldig majestetisk her, sier Joan Myers. Etter et norgesbesøk er det fjordene og fossefallene som har gjort sterkest inntrykk på henne.

– Vi har ikke sett så mange dyr da, bare noen sauer og kyr. Det hadde vært morsomt å ha sett reinsdyr og elg, forteller hun.

– Så lenge de er på avstand og et godt stykke unna motorsykkelen, skyter ektemannen inn. De skryter av veiene i Norge, og forteller at de var bedre enn forventet.

Har du lest denne?

Har blitt 10.000 flere norske bobileiere de siste årene - bare 1 prosent er under 40 

– Men fartsgrensa er jo veldig lav. Det var stor forskjell på farta i Tyskland og i Norge for å si det sånn, forteller Joan Myers.

Får gardebesøk

På tirsdag kommer 140 militære fra Hans Majestet Kongens Garde ti l Polarsirkelsenteret. Det ser daglig leder, Pontus Krath, fram til.

Ingen av oss har vært så langt nord før. Det er veldig majestetisk her

Joan Myers, motorsykkelturist

 

– De skal opp til grensa i Finnmark tror jeg. Her skal de ha drilloppvisning på parkeringsplassen. Det tror jeg blir kult, forteller han. Krath er fra Östersund, og har jobbet på Polarsirkelsenteret tre somre på rad.

– Jeg begynte å jobbe her fordi jeg var eventyrlysten. Vi har åpent fra mai til september, så ellers i året bor jeg i Oslo. Det høres kanskje ut som en klisjé, men her er ingen arbeidsdag lik, forteller han.

– Jeg møter så mange forskjellige mennesker fra hele verden, sier han.

 

Det er et flertall av utenlandske turister som besøker Polarsirkelsenteret, og han tror det kan ha sammenheng med at den norske kronen er billig.

Har du lest denne?

Trives best på ferie med bobilen 

– Vi ser for eksempel flere og flere russere her. Nordmenn er blitt flinkere til å feriere i hjemlandet sitt også, og jeg har lagt merke til at det er mange bobiler som suser fordi, sier han.

– Det står alltid et par på parkeringsplassen om natta!

Turismen

  • På Helgeland har økt med 40 % fra 2010 til 2016
  • Bobilportal melder om at antall bobiler i Norge har økt med 10.000 de siste fire årene.

 

Kommentarer til denne saken