Gå til sidens hovedinnhold

Tutet mot NRK-lisensen

Artikkelen er over 9 år gammel

Fremskrittspartiets ungdom oppfordret bilister til å bruke bilhornet mot NRK-lisensen. Og mange lot seg rive med.

Lokale FpU-medlemmer med lederen i FpU Nordland, Veronica Pedersen i spissen, forsterket med lederen i Frp U sentralt, Himanshu Gulati, stilte seg onsdag ettermiddag opp i rundkjøringen ved Skansen [–] et steinkast fra NRKs lisensavdeling.

Lov av politiet

«Tut hvis du vil ha vekk NRK-lisensen», sto det på plakatene de holdt fram.

- Dette er en aksjonsturné som foregår på landsbasis. Nå står Nordland på tur, og vi har valgt å legge aksjonen til Mo i Rana, forteller Veronica Pedersen.

Aksjonistene hadde fått lov av politiet å stå med plakatene ved E6 gjennom Mo i ett kvarter.

- For det blir kanskje en del støy, sa Pedersen før aksjonen startet.

Må få velge selv

Et kvarter seinere kunne en fornøyd Himanshu Gulati og resten av aksjonistene slå fast at minst halvparten av bilistene hadde brukt hornet. Rana Blads utsendte kom riktignok til et noe mindre antall.

Men mange lot seg lokke til å utføre en handling som strengt tatt ikke er lov, nemlig å bruke bilhornet til annet enn å varsle for å unngå en farlig situasjon i trafikken.

- Jeg er veldig fornøyd, sier Gulati etter at aksjonen var over.

- Men dere sier med dette ingenting om alternativet til TV-lisensen? Og det koster penger å lage god tv?

- 2012 er det umoderne å betale for en spesifikk kanal, og det finnes mange gode kanaler som folk velger å betale penger for. Det må være opp til folk selv å bestemme hvilke kanaler de vil betale for, sier Gulati.

100 arbeidsplasser

- Fremskrittspartiets ungdom går altså inn for å legge ned ca. 100 arbeidsplasser ved lisensavdelingen på Mo. Tror du det blir oppfattet like populært?

- I første omgang ønsker vi at lisensen betales over statsbudsjettet.

- Mer skatt?

- Nei. Men på sikt må NRK holde seg til den samme konkurransen og de samme reglene som andre TV-kanaler, uten at hver husstand tvinges til å betale rundt 2.600 kroner i året, sier lederen i Fremskrittspartiets ungdom, Himanshu Gulati.