Campingen har blitt frastjålet utstyr for mange hundre tusen

Nina Rødahl Friis ved Havblikk camping på Nesna er utrolig etter tyveri og innbrudd i havna. Foto: Anita Hartviksen Ravn

Nina Rødahl Friis ved Havblikk camping på Nesna er utrolig etter tyveri og innbrudd i havna. Foto: Anita Hartviksen Ravn

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Tirsdag morgen oppdaget Nina Rødahl Friis ved Havblikk Camping på Nesna at noen har vært inne i bodene de har i havna og stjålet mye dykkerutstyr og annet utstyr. Akkurat når det skjedde, er hun usikker på.

– Det er fryktelig irriterende. Bare dykkerutstyret har verdier for flere hundre tusen kroner. Både bly, ventilsett, flasker, redningsutstyr, sko, ja rubb og rake, er borte. Kanskje også noen vannski, sier Rødahl Friis, som foreløpig ikke helt har oversikten over hva som er borte.

Svær hengelås

Hun har vært i kontakt med politiet, men de har ennå ikke hatt muligheten til å se på innbruddet og tyveriene.

– På utstyrsboden er det et svært hengelås som bare er klippet av. Man må ha ordentlig utstyr for å få den opp, sier Rødahl Friis.

Rundt 15–20 fiskestenger og en hel kasse med fiskekroker og sluker som selges til fisketuristene, er borte.

– Det er dyre fiskestenger og sneller også, skikkelige havfiskestenger, sier Rødahl Friis.

En av fiskestengene lå igjen i en båt, men resten er borte.

Kan være mer flere som er berørt

Campingeieren på Nesna håper at det kommer inn tips om hva som har skjedd. Hun sier at det snakkes om også andre folk har mistet ting fra båter i havna.

Havna i Nesna er ganske åpen og det er bebyggelse helt inntil. Friis synes det er trist at slik skjer.

– Vi har jo vært forskånet for slike ting. Jeg hadde jo en bil i åtte år som jeg ikke visste hvordan jeg skulle låse, men det skjedde aldri noe. Jeg er litt urolig, for det er jo alltid folk i havna. Det er en frekkasjobb som er gjort, sier hun.

Hun har et håp om at det som er stjålet kommer til rette.

– Det kjekkeste hadde vært om alt ble funnet, det er ikke lett å få tilbake slikt utstyr, sier Friis.

Følges opp

Knut Tverå ved operasjonssentralen til politiet sier til Rana Blad at de har fått melding om tyveriene, og skal følge dem opp i morgen.

De har ikke fått melding om andre tyverier på Nesna.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken