Uten vann - full av dritt

Milliondassen i Flostrand flyter over av dritt. Nå sier Statens vegvesen at de skal skylle ned. Foto: Harald Mathiassen

Milliondassen i Flostrand flyter over av dritt. Nå sier Statens vegvesen at de skal skylle ned. Foto: Harald Mathiassen Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Det ble lagt fem millioner kroner i potten for at rasteplassen i Flostrand skulle få en av landets fineste toaletter. Nå flyter det over av dritt.

DEL

I 2005 var daværende samferdselsminister Torild Skogsholm, Inge Myrvoll og Steinar Joakimsen til stede sammen med flere veisjefer ved den høytidelige doåpninga ved Hellåga.

Fem millioner var lagt i skåla for at dassen skulle bli en av Norges fineste. Med skuddsikkert glass og håndtak av børstet stål skulle den bli det helligste av de aller helligste, men det har vært problemer. Rana Blad har flere ganger skrevet om uønskede hendelser som stengninger og funksjonsfeil ved toalettet.

Turistene reagerte

Den siste tiden har redaksjonen fått telefoner fra turister som meldte at dassen var alt annet enn innbydende.

Selv om toalettet var uten vann hadde dette ikke forhindret folk fra å gjøre fra seg, med det resultat at det fløt over av dritt. Nå sier byggeleder i Statens vegvesen, Vidar T. Hansen at det har skjedd en misforståelse som har gjort at dassen ikke har fått det nødvendige ettersyn.

– Situasjonen er at det har skjedd en misforståelse. 1. september ble det lagd en ny kontrakt for vedlikehold av rasteplassene. Den såkalte Ranakontrakten omfattet tidligere Rana og Hemnes, men i den nye kontrakten har Hemnes falt ut og Træna og Lurøy er kommet inn. Det er i sammenheng med dette misforståelsen har skjedd, sier Hansen.

Uten diesel

Da kontrakten ble overført var det nemlig bare noen få liter diesel igjen på aggregatet som skal drive vannpumpa. Uten vann forsvinner ikke dritten.

– Nøklene til døra der aggregatet står ble ikke overlevert til dem som skal skjøtte toalettet. Derfor ble det ikke fylt diesel på tanken og da fungerer ikke vannpumpa. Dette er vår feil og ikke kontraktørens, sier han.

Legger seg flate

Hansen lover nå at det skal bli vei i vellinga og at dassen snart skal fungere.

– Vi har satt folk på saken. Nøklene er overlevert og det skal fylles diesel på tanken. Det hele er svært beklagelig og vi legger oss flate for misforståelsen. Dette blir det snart en orden på, lover byggelederen.

Dassen stenger

Når oktober kommer må folk finne seg andre steder for å gjøre nummer en og to. Da stenger nemlig dassen.

– Vi stenger toalettene på rasteplassene 1. oktober hvert år. Så etter dette vil også toalettet ved Flostrand stenges, sier byggeleder Vidar T. Hansen i Statens vegvesen.

Artikkeltags