Syv av ni valglokaler i Rana stenger allerede klokka 19

Julie Stenhaugmo var tidlig ute for å stemme ved Mo samfunnshus. Dette er et av de to valglokalene i Rana kommune, som holder åpent til klokka 21 på valgdagen.

Julie Stenhaugmo var tidlig ute for å stemme ved Mo samfunnshus. Dette er et av de to valglokalene i Rana kommune, som holder åpent til klokka 21 på valgdagen. Foto:

Det er kun ved valglokalene på Mo og Gruben man kan stemme helt fram til klokka 21.

DEL

I Rana er det ni stemmelokaler. Stemmekretsene i Rana er Mo, Gruben, Ytteren, Selfors, Båsmoen, Skonseng, Storforshei, Utskarpen og Åga/Hauknes. De fleste stemmelokalene er lokalisert i gymsalen ved skolen i sin krets. Unntaket er Mo krets og Ytteren krets. I Mo krets benyttes samfunnssalen ved Mo Samfunnshus til stemmelokale, mens i Ytteren krets benyttes gamle Ytteren barneskole.

– Det er viktig å minne publikum om at syv av stemmelokalene stenger allerede klokka 19. Unntaket er stemmelokalene på Gruben og på Mo. Her er dørene åpne til klokka 21, sier Marianne Kibsgaard, som er sekretær for valgstyret.

Hun poengterer at det selvsagt er lov å stemme i andre lokaler enn der man er hjemmehørende.

– Skulle folk komme til stengt dør ved sitt valglokale i nærmiljøet, er det bare å kjøre til et av de åpne lokalene, sier Kibsgaard.

Artikkeltags