Kommunen ringes ned av folk med tette sluker: – Vi ber innstendig om at folk tar litt ansvar

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Stig Engelsjord i Rana kommune sier det har vært lite problemer etter det kraftige regnskyllet over Rana de siste dagene, men at mange ringer, uten å egentlig trenge hjelp. Nå ber han folk ta litt ansvar for å rydde opp utenfor egen dør.

– Det samme skjer hver gang det er ekstremvær, og denne gangen da det kom mye regn. Folk ringer oss fordi slukene deres er tette og vi må i enkelte tilfeller rykke ut. Mange ganger er det nok at vi fjerner lauvet som ligger oppå slukene og dermed renner vannet som vanlig igjen.

Dette må da folk kunne ta selv og ikke bare stole på at andre skal gjøre jobben for dem. Det er en kjensgjerning at vi ikke rekker over alle plasser, men det hadde blitt mye lettere hvis folk hadde tatt litt ansvar, sier Engelsjord.

Nå som snøen snart kommer ber også Engelsjord huseiere fjerne greiner og busker som stikker godt ut i veien.

– Det er egentlig litt av det samme her. Vi ser at det henger busker og greiner langt ut i veien og dette vet vi vil skape problemer for brøytinga når snøen kommer. Også her ber vi om at folk gjør noe selv i forkant slik at ting går litt lettere i vinter. Dette vil være en stor fordel for alle, sier Stig Engelsjord.

Artikkeltags