Vant prestisjetung turnering

VANT: Svein-Gunnar Karlberg og Kurt-Ove Thomassen (med ryggen til) fra Båsmo Bridgeklubb gikk helt til topps i beinhard konkurranse med de beste bridgespillerne i verden. Foto: Pål Klæth

VANT: Svein-Gunnar Karlberg og Kurt-Ove Thomassen (med ryggen til) fra Båsmo Bridgeklubb gikk helt til topps i beinhard konkurranse med de beste bridgespillerne i verden. Foto: Pål Klæth Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Kurt-Ove Thomassen og Svein-Gunnar Karlberg fra Båsmo Bridgeklubb gikk helt til topps i Reykjavik Bridgefestival i helga.

DEL

Dette er ei bridgeturnering som samler deltakere både fra eliten i Europa og fra hele verden.

– Helt topp

– Vi vant to turneringer. Én for proffpar på lag sammen med amatører, samt hovedturneringen, en todagers parturnering, forteller Kurt-Ove Tomassen sju minutter før de skulle sette seg ved bridgebordet til de siste to kampene i dagturneringen søndag ettermiddag.

Etter at de hadde spilt i to og en halv time, kunne Kurt-Ove Thomassen fortelle at de til slutt kom på en 30.-plass i denne turneringen, som besto av 78 lag.

– Det gikk dårligere enn vi hadde håpet, sier Thomassen. Men han skynder seg å legge til:

– Det har vært helt topp.

Vant ganske klart

For det hele startet onsdag med lagturneringen. Her får hvert profflag spille på lag med et amatørlag fra Island. 17 inviterte proffpar fikk tildelt hvert sitt amatørlag.

Og det endte med seier til Thomassen og Karlberg og deres islandske makkere.

Deretter var det duket for den todagers parturneringen.

134 par deltok, og her stilte de beste bridgespillerne både fra Europa og resten av verden. Og de to fra Båsmoen vant ganske klart foran et par fra Bulgaria. Deretter fulgte et par fra Danmark og så to par fra Frankrike.

Vil spille i lag

Kurt-Ove Thomassen har tre NM-titler og sølv fra Junior-VM i Bridge fra før å slå i bordet med, mens Karlberg har to NM-titler og VM-sølv i Junior sammen med Thomassen.

– Hvordan rangerer du seieren i Reykjavik i forhold til dette, Kurt-Ove Thomassen?

Dette rangerer jeg over NM-titlene. For her deltok det ypperste av bridgespillere fra verdenseliten. Så vi er veldig fornøyde. Men VM-sølvet henger høyest, sier Kurt-Ove Thomassen.

Han legger til at det er 18 år siden han og Karlberg spilte fast sammen.

– Men nå tenker jeg vi skal spille i lag, slår han fast.

Artikkeltags