I morgen kommer dette værsystemet nordover - sender ut farevarsel om kraftige vindkast

Dette værsystemet er på vei nordover, og bringer med seg fare for svært sterke vindkast.

Dette værsystemet er på vei nordover, og bringer med seg fare for svært sterke vindkast. Foto:

DEL

Det er meteorologene som har sendt ut et gult farevarsel om kraftige vindkast for Trøndelag og Helgeland.

Det advares om at vinden vil øke fra onsdag formiddag i Møre og Romsdal, og vil nå Trøndelag og Helgeland på ettermiddagen. Vindkastene kan komme opp 38 meter per sekund i ytre strøk.

Dette er hele varslet:

Onsdag ettermiddag er det ventet lokalt kraftige vindkast på 30-35 m/s fra en sørvestlig retning. Seint onsdag kveld er vinden ventet å dreie vestlig, og det kan lokalt forekomme svært kraftige vindkast på nærmere 38 m/s i ytre strøk, og det kan forekomme kraftige vindkast opp til 30 m/s i indre strøk.

Anbefaling

Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no).

Konsekvenser

Løse gjenstander kan blåse avgårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.


Ser vi på lokale meldinger, melder Yr.no at det blåser opp til liten kuling fra vest-sørvest i Mo i Rana onsdag kveld. Dette øker på til stiv kuling torsdag morgen, før det dabber av utover torsdag ettermiddag. Dette kombinerer med til dels store mengder nedbør i form av regn og sludd.

På Saltfjellet er det meldt at det allerede fra tirsdag kveld av vil blåse opp til stiv kuling fra sør. Det fortsetter med stiv kuling gjennom hele onsdag, men da dreiende over til fra sør-sørvest retning. Det er også meldt om en del nedbør i form av snø.

På Umbukta meldes om frisk bris frem til torsdag. Først da øker det på til stiv kuling fra vest utpå ettermiddagen. Også her er det meldt om til dels store mengder nedbør de neste dagene, først i form av regn og sludd som så går over til snø.

Ser vi på kysten er det for Myken meldt om sterk kuling fra sør tirsdag kveld. Dette øker på til liten storm onsdag ettermiddag fra sør-sørvest.

På Lovund er det meldt om stiv kuling fra sørvest fra tirsdag av, økende til liten storm fra sørvest onsdag ettermiddag. Her er det også meldt om fare for lyn og torden.

På Træna er det meldt om sterk kuling fra sør fra tirsdag kveld av, økende på til liten storm fra sørvest onsdag ettermiddag og godt inn i torsdagen.


Artikkeltags