Meteorologen: – Det blir ikke sommervær de neste dagene

Artikkelen er over 3 år gammel

.

DEL

Ikke hold pusten hvis du venter på sommervarme og sol over Helgeland. Regnet og gråskyene som ligger over oss blir værende ut uka, forteller statsmeteorolog Mariann Foss.

Onsdag fortsetter som i dag tirsdag, med nordvest vind, regn og regnbyger. Prognosene viser at det er gode muligheter for sammenhengende nedbør på onsdag. Gladmeldinga får være at det ikke blir for mye av den kalde nordlige vinden.

– Torsdag fortsetter med nedbør, de siste prognosene viser regn og regnbyger, men kanskje noen perioder med opphold. Det blir ikke fullt så vått som onsdag, men det er ikke bra vær.

I slutten av uka er det heller ingen særskilt grunn til å planlegge hagefest og andre uteaktiviteter som krever et hint av varme. Temperaturen vil synke gradvis inn mot helga.

– Det kan komme mye regn lokalt over Nordland. Det er usikkert hvor mye. Et lavtrykkssenter ligger nå øst i Sverige, og nedbørsmengde avhenger av hvor senteret beveger seg.

– Det er i hvert fall ganske sikkert at det blir nedbør på fredag. Torsdag blir et par grader kjøligere enn onsdag, og fredag enda litt kjøligere. Det går litt ned for hver dag, og kan komme ned mot åtte grader på fredag, sier Foss.

Helgeværet er foreløpig for usikre til å si noe om, annet enn at det ifølge kalenderen er sommer og at været derfor kan skifte fort.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken