Sprengkulda som har preget hverdagen på Helgeland i noen uker nå, ser faktisk ut til å ta seg en lengre pause.

Hvis man ser på langtidsvarslet for Mo i Rana på Yr.no, viser denne at at temperaturene vil stige sakte fra og med slutten av denne uke.

Fra og med mandag i neste uke melder Yr.no ut til at temperaturene vil holde seg rundt null grader. Tirsdag er det sågar meldt om "hele" én varmegrad midt på dagen.

Dette varslet er riktignok såpass langt frem i tid at det betegnes som usikkert. Men også Vervarslinga i Nord-Norge opplyser at det vil bli varmere om få dager.

- Det ser ut som om det vil komme et omslag i været natt til torsdag. Frem til da vil været holde seg stort forholdsvis rolig og kaldt. Fra fredag av vil vi så få stigende temperaturer. Det ser også ut til å holde seg så lenge prognosene varer, opplyser vakthavende meteorolog Gunnar Noer ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Noer beskriver temperaturøkningen som markant, selv om han ikke tror at man får se varmegrader med det første.

- Fra lørdag til søndag ser det ut til at temperaturen vil øke fra - 13 til - 3. Utover i neste uke kan det hende at det vil tippe så vidt over null grader, men trolig vil temperaturene holde seg i underkant av null grader.