Finn fram shortsen – nå kommer et blaff av sommer

KORTVARIG GLEDE: Slik er prognosene for onsdag ettermiddag. Det blir varmt og fint i nord, men det varer dessverre ikke lenge.

KORTVARIG GLEDE: Slik er prognosene for onsdag ettermiddag. Det blir varmt og fint i nord, men det varer dessverre ikke lenge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag blir det fint i nord, men så kommer regnet.

DEL

[Nordlys] Tirsdag morgen kunne meteorologene melde en hyggelig nyhet til folk i nord fra sin Twitter-konto:

«Finn fram shortsen igjen! I morgen får Nordland, deler av Troms og Finnmarksvidda et blaff av sommervarme. Mange steder blir det over 20 grader, sør i Nordland over 25!»

– Ja, onsdag blir det bra, bekrefter vakthavende meteorolog, Sjur Wergeland, ved Meteorologisk institutt i Tromsø til Nordlys.

– Det er spesielt Nordland som får høye temperaturer, men i Troms vil det bli over 20 grader i indre strøk. Langs kysten av fylket vil temperaturen sannsynligvis komme opp mot 20 grader.

Sol og varme

Det er varmt vær over Nord-Sverige og Nord-Finland som er årsaken til det lille «blaffet av sommeren».

– Luft fra disse områdene blir blåst mot oss, og gir temperaturøkning.

Dårlig til helgen

Gleden er imidlertid kortvarig. Allerede torsdag kommer det inn et lavtrykk sørfra. Det vil gi oss regn og temperaturen synker.

– Torsdag blir det kjølig og vått. Fredag tar regnet en liten pause, før det kommer tilbake i helga. Slik det ser ut nå, vil det ikke bli spesielt bra vær i helga.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken