Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer nordavinden og ødelegger all moroa

Artikkelen er over 4 år gammel

[AVISA NORDLAND] Lengter du etter mer sol og varme? Glem det! Nå begynner temperaturen å krype nedover.

Statsmeteorolog Jon Austerheim hos Meteorologisk institutt i Tromsø gir Helgeland og Salten ingen forhåpninger om sommervær i det kommende langtidsvarslet.

Feil side

– Når nordavinden kommer i juni – da blir det kjølig, sier Austerheim til Avisa Nordland.

Han forteller at høytrykkene dessverre ligger på feil side – og at kald havluft siger inn.

Når nordavinden kommer i juni – da blir det kjølig

Jon Austerheim, statsmeteorolog

Statsmeteorologen minner oss på at vi har hatt en deilig smak av sommer. Onsdag ble en god og varm dag for folk i særlig på indre strøk av Nordland.

Regn

– Torsdag blir det litt lavere temperatur. Fredag blir det rundt 9–10 grader på det meste – og det kommer til å bli litt regn, sier han.

Og lørdag blir det stor sett samme været som på fredag.

– Søndag blir ikke så aller verst. Da har nordavinden blåst ifra seg. Og det virker som regnet har gitt seg da. Temperaturen vil ligge på rundt 10 grader.

For Mo i Rana ventes det å ligge på ni-ti grader i hele den neste langtidsperioden som strekker seg til fredag 10. juni. Ute ved kysten meldes det noe kaldere.

Langtidsvarselet for Mo i Rana:

 

Mot fem grader og snø i fjellene

På mandag blir det en liten nedtur.

– Da blir det lavtrykk. Vi får nedbør og det blir veldig kjølig. Trolig mellom 5 til 10 grader. Og det kommer til å bli mer snø i fjellene. Tror folk kan pakke bort T-skjorta og hente fram genseren igjen, sier statsmeteorologen.

På Polarsirkelsenteret meldes det natt til lørdag null grader og litt snø. Noe særlig varmere blir det ikke utover dagen, det kan strekke seg opp til fire grader - og det på dagen når Polarsirkelrittet (Bodø-Mo i Rana) arrangeres! Også i hele neste uke kan det ventes "blå temperaturer" på Saltfjellet nattestid.

 

Kommentarer til denne saken